Sancaktepe Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Finlandiya Eğitim Sistemi Hakkında Bilgilendirme Semineri Yapıldı
Finlandiya Eğitim Sistemi Hakkında Bilgilendirme Semineri Yapıldı Finlandiya Eğitim Sistemi Hakkında Bilgilendirme Semineri Yapıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Özel Sancaktepe Okyanus Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yağmur TOKA Okyanus Kolejlerini temsilen 2-3 Şubat 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen ve dünyaca ünlü Finlandiya eğitim sistemini tanıtan bir organizasyona katıldı.

Senin Geleceğin Yurtdışı Eğitim firmasının ev sahipliğini yaptığı etkinlikte, Finlandiyalı eğitimciler Satu Jarvinen ve Sirkku Nikimaa Türk meslektaşlarıyla deneyimlerini ve eğitim sistemlerindeki başarının sırlarını paylaştı.
 
“Finlandiya'nın eğitsel kalitesindeki sır nedir?” sorusuna yanıt aranan toplantıda konuşan yetkililer, henüz 100 yıllık bir tarihi olan Finlandiya'nın ilk yıllarında eğitimin yeterli seviyede olmadığını ancak süreç içerisinde eğitime, bireye ve başarıya bakış açılarını değiştirerek başarıyı yakaladıklarını belirterek, Finlandiya’nın ezberden uzaklaşıp eğlenerek öğrenmenin yollarını keşfettiğinin altını çizdiler.
İki gün süren organizasyonda, Finlandiya eğitim sisteminde kullanılan en iyi yöntem ve teknikler Türk öğretmenler, eğitim danışmanları ve okul yöneticileriyle paylaşıldı.
 
İşbirlikçi öğrenme pedagojilerinin ve bunlarla ilişkili BİT'in uygulanmasından sorumlu eğitmen Sirkku Nikama, “Tüm öğrencilere fayda sağlamak için eğitimde değişim yaratmak gerekli. Öğrenmeye yönelik fikir, yöntem ve araçları hayal etmeliyiz. Daha sonra da bu fikirleri bütünleştirmeli, iyileştirmeli ve uygulamalıyız.” şeklinde konuştu.

Haber
:
Nermin Bayraş
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Yağmur TOKA
Tarih
:
07 Şubat 2017, Salı 17:05
Okunma
:
1.326 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları