OKYANUS KOLEJİ

P. Danışma ve Rehberlik

Okul Öncesi Rehberlik Çalışmaları

Okul bünyesindeki psikologlarımız ve okulumuza davet ettiğimiz uzmanlarla, sürekli gelişim imkânı yaratıyoruz. Öğretmenlerimizin çocuk psikolojisi, sağlığı ve doğru davranış yöntemleri konusunda uzmanlaşmalarına yardımcı oluyoruz.

İlkokul Rehberlik Çalışmaları

Okyanus Koleji’nde Rehberlik Hizmetleri, öğrencilerimizin her birinin ayrı bir dünya olduğu gerçeğini bilerek, bütün öğrencilere sunulur. Akademik takvimimizde yer alan genel çalışmalarımızdan başka, kişiye özel danışmanlık ve rehberlik hizmetide vermekteyiz.

Ortaokul Rehberlik Çalışmaları

Çocukluktan gençliğe geçiş, çocuklarımızın ortaokul çağında yaşanmaktadır. Öğrencilik serüvenleri devam ederken, bir yandan psikolojik ve duygusal değişimler önceki yıllara göre daha yoğun kendini gösterir. Bu nedenle, ortaokullarımızda rehberlik faaliyetleri, öğrencilerimizin ön ergenlik dönemi ile başlayıp, ergenlik dönemi özellikleriyle liseye geçtikleri dönemin koşullarına uygun olarak düzenlenmiştir.

Lise Rehberlik Çalışmaları

Günümüzün modern eğitim anlayışı, Gelişimsel Rehberliğini gerekli kılmaktadır. Öğrencilerin yalnızca zihinsel gelişimine yönelik olmayıp, onların bedensel, sosyal, duygusal gelişimini de hedeflemektedir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi olarak öğrencilerin bu dönemlerde yetenek ve becerilerini geliştirerek büyümelerini, duygusal ve sosyal olgunluk kazanmalarını sağlamak çalışmaların temelini oluşturmaktadır.
Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın