• Teog Robotu

OKYANUS KOLEJİ

Okyanus'ta Bursluluk

OKYANUS’TA BURS

Okyanus Kolejleri'nde Kimler "Burslu Eğitim" Alabilir?

1- TEOG(Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavında başarılı olanlar - (Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Ortak Sınavlarda yüksek puan alan öğrenciler)

4- Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Bursluluk Sınavı'nda (ÜBS'de) Başarılı Olanlar - ( Okyanus Kolejleri'nin düzenlediği Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Bursluluk Sınavı'nda okullarımız tarafından belirlenmiş puanları alan öğrenciler. )

5- Takım ve Bireysel Spor Dallarında Başarılı Olanlar - (Sportif burslar takım olarak geçmiş yıllarda başarı kazanmış ekibe; yapılan araştırmalar sonucu verilmektedir.)Talepte bulunan öğrencinin öncelikle kurum içinde branşında faal bir oluşumun olması gerekir. Talepte bulunan öğrencinin bu oluşuma dahil olması için son 2 yılda resmi müsabakalarda oynadığı maç sayısını/karşılaşma sayısını,(İl, Ülke, Dünya çapında) ilk 3’e girmişse (takım sporuysa takım olarak) resmi evraklarla belgelemelidir. Belgelemeden sonra mevcut yapıya dahil olmak için önce antrenör tarafından ön görüşme deneme aşaması gerçekleştirilir. Antrenör raporu ve kontenjan durumuna göre burs olanakları (kısmi burs, tam burs, VIP burs) sağlanır.(Okyanus Kolejleri spor kulübünde oynama zorunluluğu yoktur.)Süreç ve kademeye göre 4 yıllık ya da 3 yıllık burs sözleşmesi imzalanır. Performansına ve antrenör raporuna göre her yıl bursun devam edip etmeyeceğine karar verilir.

6- Şehit ve Gazi Çocukları - (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kanunu gereği, Yönetim Kurulu’nun tahsis ettiği kontenjan oranlarında)

7- Bilim-Sanat Alanlarında Ulusal veya Uluslararası Başarı Gösteren - (Bilim- Sanat Alanında ulusal veya uluslararası yarışmalarda ilk üç dereceye giren yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler)

Okyanus'ta Bursluluk

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın.

• Cevabını bulamadığınız sorunuz var mı?
    • Buraya eklenmesini istediğiniz konu var mı?
    • Fazlalık olduğuna inandığınız bölüm var mı?
    • Bu bölümün metni açıklayıcı mı?
    • Görsellik sizi tatmin etti mi?
    Genel Müdürlük : Talat Paşa Cad. Yeşil Irmak Sok. No:1
    Esenkent - İSTANBUL
    Okyanus Kolejleri, Orhan Özbey'in kurduğu Okyanus Holding kuruluşudur.
    Galaksi Reklam Ajansı