• Avantajlı Kayıtlarımız Başladı
  • Okyanus Koleji Bursluluk Sınavları ve Testler

OKYANUS KOLEJİ

Güzel Sanatlar Lisesi

Bahçeşehir Okyanus Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, 2007 yılında Beylikdüzü’nde Atatürk'ün ''Sanatçı uzun çalışmalardan sonra, alnında ışığı ilk hisseden insandır!'' sözünden yola çıkarak, genç yetenekler için 'ışık' olmak ve tam donanımlı ulusal, uluslararası alanda ülkemizi temsil edecek gençler yetiştirmeyi amaçlayarak kurulmuştur. Güzel Sanatlar Lisemiz Bahçeşehir'de her türlü teknolojik alt yapıya sahip olan, okul binası; zengin kütüphanesi, konferans salonu, havuz, kantinler, yemek salonu, müzik odaları, dinleti odaları, desen atölyeleri, heykel-seramik atölyeleri, sergi salonları ve uzman sanatçı eğitim kadrosuyla, eğitim ve öğretim faaliyetine devam etmektedir. Güzel Sanatlar Lisesi başarılarını gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda göstermiş ve bu başarılarını 2013 – 2014 – 2015 Dünya Birinciliği ve Üçüncülüğü ile ispatlamıştır.

GÜZEL SANATLAR LİSESİ EĞİTİMİ ve AVANTAJLARI

Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar Lisesi'nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. 9. Sınıfta tüm lise türleriyle ortak verilen derslerin yanı sıra, alan dersleri de müfredatımızda yer almaktadır. 10. Sınıf itibariyle alan dersleri yoğunlaştırılarak, öğrencinin alanına ait bilgisi ve disiplini arttırılır. Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin, iki önemli sınava girmeleri gerekmektedir. İlki diğer lise türlerinden mezun olan öğrenciler gibi YGS, ikincisi ise üniversitelerin hazırladığı yetenek sınavıdır.

YGS sınavında başarının arttırılması adına 4 yıl boyunca gerekli dersler müfredatımızda yer almaktadır. Yetenek sınavı içinse, atölye ve salonlarda uygulamalı olarak yaptığımız branş dersleriyle istedikleri bölümle ilgili olarak hedefe yönelik çalışmalarla öğrencilerimizi desteklemekteyiz. Yeni sınav sistemine göre öğrencilerimiz, artık okudukları sanat bölümlerinin dışında puan kaybı olmadan, diğer alanları da tercih edebileceklerdir. Ayrıca Güzel Sanatlar Lisesinde okuduğu 4 yıl içinde kendi bölümüyle ilgili üniversite seçerse, ek puan da kazanabilmektedir.

RESİM BÖLÜMÜ MEZUNLARI

Güzel Sanatlar Fakülteleri'nde;
    Resim, Grafik, Heykel, Fotoğraf, Baskı sanatları, Tekstil Tasarımı, Seramik ve Cam Tasarımı, Kostüm, Moda Giyim Tasarımı, Sahne Dekorları, Tezhip (Süsleme), Çizgi Film (Animasyon), Geleneksel Türk El Sanatları, Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri.

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri'nde;
    İç Mimarlık, Çevre Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarım, Grafik Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı.

Eğitim Fakülteleri'nde;
    Resim-iş öğretmenliği bölümlerine avantajlı olarak yerleştirilmektedirler.

MÜZİK BÖLÜMÜ MEZUNLARI
    Devlet Konservatuvarı’nda; Güzel Sanatlar Fakülteleri’nde
    • Piyano, • Arp
    • Şan, • Gitar,
    • Bale, • Opera,
    • Flüt, • Piyano,
    • Klarnet, • Nefesli Çalgılar ve Vurmalı Çalgılar,
    • Kompozisyon, • Opera, Koro ve Popüler Müzik,
    • Türk Halk Müziği, • Orkestra ve Koro Şefliği,
    • Türk Sanat Müziği, • Müzik Teknolojisi,
    • Halk Oyunları, • Müzik Bilimleri,
    • Sahne Sanatları, • Temel Bilimler,
    • Yaylı Çalgılar, Eğitim Fakülteleri’nde;
    • Yaylı Çalgılar Yapımı, Müzik Öğretmenliği bölümlerine avantajlı olarak yerleştirilmektedirler.
    • Nefesli Çalgılar ve Vurmalı Çalgılar,
    • Türk Halk Müziği Çalgı Eğitimi,
    • Türk Halk Müziği Ses Eğitimi,
    • Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi,
    • Türk Sanat Müziği Temel Bilimler,
    • Müzikoloji,
    • Ses Mühendisliği,

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ GİRİN, DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZ SİZE DÖNELİM.

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın.

• Cevabını bulamadığınız sorunuz var mı?
    • Buraya eklenmesini istediğiniz konu var mı?
    • Fazlalık olduğuna inandığınız bölüm var mı?
    • Bu bölümün metni açıklayıcı mı?
    • Görsellik sizi tatmin etti mi?
    Genel Müdürlük : Talat Paşa Cad. Yeşil Irmak Sok. No:1 Esenkent - İSTANBUL
    Okyanus Kolejleri, Okyanus Holding kuruluşudur.
    Galaksi Reklam Ajansı