Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray "İnovasyon Yapmak Kurum Kültürümüzün Temel Değeridir."
Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray "İnovasyon Yapmak Kurum Kültürümüzün Temel Değeridir."
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray; Okyanus Kolejleri eğitimi, eğitime yaptıkları yatırımlar, büyüme hedefleri ve okul seçiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Okyanus Kolejleri eğitiminin ve markasının sürdürülebilirliğini sağlayan en büyük etken nedir?

Okyanus Kolejleri’nin sürdürülebilirliğini sağlayan en büyük etken, eğitime yaptığı yatırım, getirdiği yeniliklerdir. Daha iyisi için inovasyon yapmak kurum kültürümüzün temel değeridir. Donanımlı yönetim ve eğitim kadrosu  bu yatırımların ve yeniliklerin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamaktadır. 2015-2016 öğretim yılı itibariyle, öğretmen kadrosuyla beraber 2400 personel Okyanus Kolejleri’nde görev yaparak, 17 kampüs,3 bağımsız anaokulunda 12 bin öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.

Öğrencilerimiz anaokulundan lise son sınıfa kadar her kademede birbiriyle bütünleşen ve birbirini destekleyen bir eğitim alırlar. Okyanus Kolejleri’nde eğitim standartları en baştan belirlenir ve tüm akademik kadro bu standartlar çerçevesinde kaliteli ve nitelikli bir eğitim ve öğretim hizmeti verir.

Nasıl bir büyüme hedefliyorsunuz? Okyanus Kolejleri’nin İstanbul dışında hangi illerde kaç kampüsü var?

Okyanus Kolejleri her yıl hedeflediği büyümeyi başarıyla gerçekleştirmektedir. İstanbul’da yer alan 12 kampüs,3 bağımsız anaokuluna ek olarak diğer 6 ilde açtığı kampüslerle nitelikli eğitimini Türkiye’ye başarıyla yaymaktadır. 

2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde İstanbul, Adana, Tatvan, Antalya, Ankara İzmir’deki kampüslerine Bursa Nilüfer,Ankara Eryaman,İstanbul Çekmeköy,Bursa İnegöl, İzmir Bornova olmak üzere 5 yeni kampüs ekleyerek, 18 bin öğrenciye  hizmet vermeye devam edecektir.

Türkiye genelindeki tüm kampüslerinizde eğitim kalitenizi ve standartınızı nasıl koruyorsunuz?

 Okyanus Kolejleri olarak, sayısı 40’ı bulan zümre başkanı, ana bölüm başkanı ve bölüm başkanlarından oluşan akademik kadromuz, tüm enerji ve mesaisini derslerin planlanmasına,akademik yayınların hazırlanmasına ve eğitim sisteminin tüm kampüslerde aynı kalitede işlenmesine, eğitim faaliyetlerinin tam ve eksiksiz olarak uygulanmasına harcamaktadır. Akıllı tahta ve ileri teknlojiyi yoğun olarak kullanarak merkezde üretilen sistemler ve planlamalar  hızlı bir şekilde tüm kampüslerimize iletilmektedir. Bu çalışma prensibiyle tüm kampüslerimizde aynı kalite ve standartda eğitim öğretim hizmeti sağlanmaktadır.

Öğretmenlerin işe alınma ve eğitim süreci nasıl işliyor?

Okyanus Kolejleri’nde işe alma süreci belli bir sisteme göre yapılmaktadır. İhtiyaca göre web sitemizin insan kaynakları ve iletişim sayfasında yer alan iş başvuru formundan gelen başvurular değerlendirilir. Belli kademelerdeki görüşmeler ve yazılı sözlü mülakatlardan sonra işe alım tamamlanır. Okyanus ekibine katılan çalışma arkadaşlarımız uzman öğretmenlerden, bölüm başkanları ve zümre başkanlarından hizmet içi eğitim alırlar. Okyanus Kolejleri’nde zümre çalışmaları akademik çalışmaların yanı sıra, uzman kişiler tarafından verilen eğitimler ile  hizmet içi eğitim sürecini destekleyici formatta gerçekleşir.

Okyanus Eğitimini Farklı Kılan Özellikler Nelerdir?

Okyanus eğitiminin farkı okul öncesinden liseye kadar hissedilmektedir. Okul Öncesi Eğitimde Bilingual İngilizce Eğitim Sistemi ve  Fastrackids Eğitimi uygulanmaktadır. Anaokulunda öğrenciler sadece İngilizce konuşmayı değil, düşünmeyi de öğrenirler.İlgi yetenek odalarıyla öğrencilerin erken yaşta ilgi ve yetenekleri  doğrultusunda etkinliklerle tanışma  imkanı sağlanır.

İlkokul Eğitiminde Sürdürülebilir Gelişim’in esas alındığı, Tam Öğrenme Programı’nın işlendiği, bireylerin yaşam boyu öğrenmede Aktif Öğreniciler olarak kabul edildiği,

Eğitimde Yansıtma  eksenli etkinlikleri içeren, Yetenek Temelli bir eğitim modeli olan SMART Eğitim sistemini uyguluyoruz.

Ortaokul Eğitiminde Temel Eğitimden ortaöğretime Geçiş Sistemine tam olarak hazır, İngilizce’yi tam olarak öğrenmiş ve akıcı konuşan, 21.yy bilimsel ve yaşam becerilerine sahip, kendini tanımış, yetiştirmiş, geliştirmiş ve bireysel yeteneklerinin sonuna kadar kullanan yaşam boyu öğrenebilen liseye hazır öğrenciler yetiştirmekteyiz.

Lise Eğitiminde; En doğru üniversiteyi kazandırıyoruz” sloganıyla eğitim veriyoruz. Türkiye’de hiçbir özel okulda olmayan “Kariyer Odaklı Yetenek Gelişim Modeli” ve MAPP Kariyer Testi ile öğrencilerimiz için en uygun meslek ve kariyer hedeflerini belirliyoruz. Böylece  öğrencilerimizin mesleklerle Kariyer Kulüpleri  aracılıyla erken tanışmalarını sağlıyoruz. Bu öğrencilerimizin üniversite sınavına hazırlık sürecinde kendi motivasyonlarını üretmelerini sağlıyor. 9. sınıftan itibaren verdiğimiz yoğun üniversite sınavına hazırlık çalışmaları ile de başarı kaçınılmaz oluyor.

Okyanus Kolejleri’nde üstün yetenekli ve zekâlı çocukların eğitimi nasıl yapılıyor? 

Okyanus Kolejleri’nin Bahçeşehir, Ataşehir, Kemerburgaz, kampüslerimizde üstün zekalı ve yeteneklilere yönelik eğitim verilmektedir.

Okyanus Kolejleri’nin  Üstünler Eğitimi,Dünya Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Konseyi ( World Council for Gifted & Talented Children) tarafından 2015 yılında tescillenmiş ve akreditasyon verilmiştir.

Okyanus Kolejleri’nde; Türkiye’de üstün zekâlı ve yetenekli çocuklar için geliştirilen ilk ve tek olan farklılaştırılmış müfredat programı uygulanmaktadır.  Akademik derslerin dışında Dünya Üstün Zekalılar ve Yetenekli Çocuklar Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Prof Dr Ümit Davaslıgil danışmanlık alınmaktadır. Böylece alanında uzman akademisyenler eşliğinde çocukların bilişsel becerilerini geliştirmeye yönelik olarak Yaratıcılık, Düşünme Becerileri, Sosyal-Duygusal Gelişim ve Zekâ Oyunları dersleri verilmektedir. Okyanus Kolejleri’nde Üstün zekalı çocuklara ve velilere yönelik rehberlik hizmeti ve seminerleri  de verilmektedir.

Tümü Üstün Zekalılar Lisans mezunu olan tecrübeli bir eğitim kadrosuyla eğitim veren okullarımızda, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlanmaktadır.

"Okyanus Öğrencileri Kodlama Dersi'yle Tüketen Değil, Üreten Bireyler Oluyor"

2015-2016 eğitim ve öğretim yılında İlkokul 1.,2 ve 3. sınıf öğrencileri ile ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencileri  kodlama derslerinde analitik düşünce sistemini ve kodlama mantığını öğrenerek, kendi hikaye uygulamalarını üreterek ,tüketen değil üreten bireyler oluyorlar.

 "Uluslararası İngilizce Eğitimi"

Okyanus Kolejleri’nde İngilizce eğitimi kur sistemi ile yapılmaktadır. Öğrencilerimiz kendi akademik seviyelerindeki sınıflara yerleştirilerek eğitim alırlar. Aynı zamanda sistem uluslararası geçerliliği olan kuruluşlarla kendini akredite eder.

"INSPO (Internatıonal Science Project Olympiad)"

INSPO, Uluslararası Bilim Olimpiyatı, Okyanus Kolejleri BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) birimi tarafından düzenlenen Türkiye ve diğer ülkelerden gelen lise öğrencilerine açık bir bilim yarışmasıdır. Bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, ürettiği bilimsel bilgilerini paylaşmayı ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmeyi amaçlar. INSPO’ya mühendislik, enerji ve çevre kategorilerinde hazırlanan projeler seçilir. Öğrencilerin bilimsel projeleriyle katıldığı yarışmada değerlendirmeler, her yıl birbirinden başarılı ve akademik kadrodan oluşan jüri tarafından yapılır.

"Üniversite Düzeyindeki Bilim ve Teknoloji Laboratuvarımız"

Türkiye'de üniversitelerde dahi eşine az rastlanabilecek donanımda Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı Okyanus Kolejleri'nde yer alıyor. Biyoteknoloji ve nanoteknoloji çalışmalarının yapılabileceği kriterlerdeki donanım ve cihazlara sahip olan laboratuar Okyanus Kolejleri öğrencilerine ve  diğer araştırmacılara projelerinde tüm imkanlarını sunarak destek veriyor.

Sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor musunuz?

Verdiğimiz eğitim ve öğretimin yanı sıra desteklediğimiz ve gerçekleştirdiğimiz  sosyal sorumluluk projeleriyle de örnek bir eğitim kurumu olmaya devam etmekteyiz. Kurulduğumuz yıldan itibaren, TEMA, LÖSEV, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği gibi kurumlara, Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi okullara ve kişilere  tüm kampüslerinde ayrı ayrı destek olmakla beraber desteklediğimiz ‘Kalbim Sahada’  ve ‘Kalbim Seninle’ sosyal sorumluluk projeleriyle sağlık konusunda ‘kalp sağlığı’ hakkında farkındalık yaratmayı başardık. Yine bu yıl Okyanus Kolejleri, Mezunlar Derneği ve Okyanus Kolejleri Okul Öğrenci Meclisleri'nin işbirliğiyle ‘Mustafa Güzelgöz anısına "Haydi Bana Kitap Gönder" kampanyası düzenliyoruz. Şuana kadar 15 bini aşkın kitap topladık, kitapları ihtiyaç sahibi okullara ileteceğiz.

Spor, sanat ve bilim alanlarında ne gibi başarılarınız var?

Okyanus Kolejleri verdiği eğitimin yanı sıra bilim, spor ve sanat alanında ulusal ve uluslararası çapta başarılarla Türkiye’nin gururu olmaktadır.

Okyanuslu öğrencilerin kazandığı ulusal ve uluslararası başarılardan bazıları:

AB IYIPO Bilim’de 3 Yıl Üst Üste Dünya 1.liği,

10-11 Yaş Dünya Karate 1.’liği,

Bayanlar Türkiye Tenis Şampiyonluğu,

Dünya Tenis Şampiyonası’nda  Bayanlar Dünya 2.’liği

Dünya Gençlik Olimpiyatları’nda Tekvandoda Dünya 2.liği

ABD International Science Project Contest Proje Olimpiyatlarında Dünya 1.liği ve  2 adet Dünya 3.lüğü

Voleybol Erkek Takımı Türkiye Şampiyonluğu

“Kenya International Science Olympics” Bilimsel Projeler Yarışması’nda Dünya 1., 2. ve 3.lük dereceleri

Ortaokul Erkek Tenis Takımı Türkiye 1.liği

Ortaokul Kız Tenis Takımı Türkiye 2.liği.

"2015 yılı Avrupa Proje Ödülü"

 Veliler çocuklarının eğitiminde okul tercihlerinde nelere dikkat etmeli, öneriniz nelerdir?

Okyanus Kolejleri olarak doğru meslek seçiminin mutlu yaşanacak bir hayatın ilk adımı olduğunu düşünüyoruz. Okyanus Kolejleri’nin temel bir felsefesi vardır; “Keşfet, eğit, mutlu olsun.”

Okyanus Kolejleri’nde bir balıktan uçması, bir kuştan yüzmesi  beklenmez, balığın daha iyi yüzmesi, kuşun kanatlarının güçlenmesi için yeteneğe odaklanırız. Her öğrenci kendi yeteneği doğrultusunda farklı, özel ve başarılıdır. Bize göre başarısız öğrenci yoktur. Bu sebeple okul bu yeteneklerin keşfedilip, başarının ortaya çıkarıldığı aynı zamanda bir çocuk için sosyalleşme yeridir. Bu sebeple velilerin çocukları için seçecekleri okulun fiziki yapısı ve öğrenciye sağladığı fiziki imkanlar geniş olmalı. Okul  hayata hazırlanılan değil hayatın yaşandığı, çocuklarımızın güven içinde büyüdüğü, sağlıkla geliştiği yaşayan mekanlardır. Biz okullarımızı en başından itibaren öğrencilerimiz için birer Eğitim ve Yaşam Merkezi olarak tasarladık. Bizim için okul bedensel, duygusal, zihinsel  ve ruhsal gelişimlerine imkan sağlayan mekandır.

 

 

 


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
27 Şubat 2016, Cumartesi 08:22
Okunma
:
4.667 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları