Kemerburgaz Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Math League'de (Matematik Ligi) Okyanus Başarıları
Math League'de (Matematik Ligi) Okyanus Başarıları Math League'de (Matematik Ligi) Okyanus Başarıları
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Math League'de Okyanus Başarısı

International Matematics League (Uluslararası Matematik Ligi) tarafından düzenlenen, ulusal ve uluslararası bir yarışma olan Math League, öğrencilerin matematik bilgilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu yarışma platformu sayesinde, öğrenciler matematik bilgilerini ispat etme fırsatı bulurlar. Math League öğrencilerin zor problemlere zevk ile yaklaşmalarını ve bu problemleri çözerken yeni bilgiler edinmelerini sağlar.

Bu sene yarışmaya başta Kanada ve ABD olmak üzere dünyanın her yerinden çok sayıda öğrenci katılmıştır.  İngilizce olarak 3 Mart tarihinde gerçekleştirilen yarışmaya bu sene Okyanus Kolejleri’nden 6. Sınıf öğrencilerinden katılım olmuştur.

Math League 2017’de  Okyanus Kolejleri, okul başarısı olarak uluslararası 6. sınıf seviyesinde katılım gösteren tüm okullar arasında dördüncü olmuştur. Bursa İnegöl Okyanus Koleji öğrencilerimizden Pelin Özcan ve Yılmaz Turan, uluslararası 6. sınıf seviyesinde katılım gösteren tüm öğrenciler arasında 34/35 doğru cevap ile ikinci olmuşlardır. Tatvan Okyanus Koleji öğrencilerimizden Bünyamin Efe Dinç ise uluslararası 6. sınıf seviyesinde katılım gösteren tüm öğrenciler arasında 32/35 doğru cevap ile dördüncü olmuştur.

Ayrıca Pelin Özcan,  Yilmaz Turan, Bünyamin Efe Dinç ve Vedat Arda Akdağ öğrencilerimiz The College of New Jersey Üniversitesi’nde Temmuz 25-30 2017 tarihlerinde yapılacak etkinliklere davet edilmişlerdir.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Emek veren öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen idarecilerimize teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Pınar ÇETİN
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
01 Haziran 2017, Perşembe 14:57
Okunma
:
14.168 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları