Kemerburgaz Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Kemerburgaz 4. Sınıf Öğrencileri Rahmi Koç Müzesi'ni Ziyaret Etti
Kemerburgaz 4. Sınıf Öğrencileri Rahmi Koç Müzesi'ni Ziyaret Etti Kemerburgaz 4. Sınıf Öğrencileri Rahmi Koç Müzesi'ni Ziyaret Etti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kemerburgaz Okyanus Koleji İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri 22 Şubat Çarşamba Günü Rahmi Koç Müzesi'ni Ziyaret Ettiler.

Kemerburgaz Okyanus Koleji İlkokul 4. Sınıf öğrencileri 22 Şubat Perşembe günü Rahmi Koç Müzesi’ne yapılan gezide, açık ve kapalı alanlarda sergilenen, geçmişten günümüze kullanılan iletişim, ulaşım, teknoloji, kültürel ve sosyolojik alanlardaki araçları inceleyerek geçmişe doğru kısa bir yolculuğa çıktılar.

Öğrenciler bu geziyle hava, kara ve demir yolunda kullanılan motorlu motorsuz tüm taşıtlardan sanayide kullanılan araçların tarihi gelişimini inceleme fırsatı da buldular.

Öğrenciler, müzede büyük ilgi toplayan, yerli ve yabancı markaların da içinde bulunduğu yaklaşık 50’ye yakın Klasik Otomobiller Bölümü'nü, eski dönemlerden kalma araç- gereçlerin sergilendiği Tarım Bölümü'nü, Buharlı makinalar, Denizcilik ve Ulaşım Araçları Bölümü'nü gezerek, geçmişten günümüze sanayi araçlarının değişimine tanıklık ettiler.

Açık alanda sergilenen tank, römorklar, uçaklar, itfaiye araçları, eski model otobüsler, trenler, gemiler ve savaşlardan çıkma halleriyle jetlerden oluşan otantik çarşıya da giden öğrenciler, uçaklara, trenlere, gemilere teker teker bindirilerek geçmişe tanıklık eden bu araçlar sayesinde “tarihe dokunmaları” ve o heyecanı yaşamaları sağlandı.


Haber
:
Cansu Yıldız
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Emel Vatansever, Candan Bişgin
Tarih
:
24 Şubat 2017, Cuma 11:00
Okunma
:
1.710 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları