Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Öğrencileri Tunus'tan Altın Madalyayla Döndü
Okyanus Öğrencileri Tunus'tan Altın Madalyayla Döndü Okyanus Öğrencileri Tunus'tan Altın Madalyayla Döndü
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Tunus'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen ATAST I-FEST'te, Okyanus Koleji öğrencileri Esra Benkhalifa Dünya 1.si, Selin Yurtsever ve Fatma Alsu Yaycı Dünya 2.si oldular.

07-14 Ocak 2017 tarihlerinde Tunus’ta ATAST eğitim kurumu tarafından düzenlenen I-FEST (International Festival of Engineering, Sciences and Technology) proje yarışmasına Fizik, Çevre, Sosyoloji, Bilgisayar, Mühendislik, Biyoloji ve Multimedya  alanlarında Amerika, Brezilya, Costa Rika, Filistin, Fas, Kırgızistan, Tunus, İsviçre, Türkiye, Hindistan, Mısır gibi dünyanın birçok ülkesinden projeler katıldı.

Başarıları ile sürekli adından söz ettiren ve projelere verdiği önemi her daim gösteren Okyanus Kolejleri; Çevre ve Biyoloji olmak üzere  2 proje ile yarışmaya finalist olma hakkı kazanmıştı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencimiz Esra BenkhalifaDuygu Yavuz danışmanlığında hazırladığı “Zeytin ve Söğüt Ağaçlarının Nano yöntemlerle Medikal ürünlerde kullanılması” adlı projesi ile Çevre kategorisinde Avcılar Okyanus Koleji öğrencisi Selin Yurtsever ve Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencisi Fatma Alsu YaycıSevgin Saylan danışmanlığında hazırladığı “Gül Atıklarının Ekmek Üretiminde Gıda Koruyucu olarak değerlendirilmesi” adlı projesi ile Biyoloji kategorisinde yarışmaya katıldılar.

Öğrencimiz Esra, çalışmasında İÜ Kimya bölümü laboratuvarlarından destek almış ve hem Tunus hem de ülkemizde yetişen Zeytin ağaçları ile Söğüt ağaçlarını kullanarak mikrokapsülasyon tekniğiyle çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Sunumu Fransızca olarak yapan Esra, IFEST yarışmasında Altın Madalya kazanmıştır.

Selin ve Alsu, gül endüstrisinin önemli miktarda oluşan atıklarını değerlendirebilecek bir çalışma gerçekleştirmişlerdir. Farklı oranlarda gül atıklarının kimyasal olarak incelemesini yapmışlar ve daha sonra ekmek üretiminde raf ömrünü uzatan bir katkı maddesi olduğunu göstermişlerdir. Sunumlarını İngilizce olarak yapan öğrencilerimiz Biyoloji kategorisinde GÜMÜŞ MADALYA almaya hak kazanmışlardır.

Elde ettikleri Dünya başarılarıyla Türkiye'nin ve Okyanus Kolejleri'nin gururu olan öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerini ve emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

 


Haber
:
Fırat TUMBUL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
17 Haziran 2017, Cumartesi 10:08
Okunma
:
8.025 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları