Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | WCGTC Başkanı Prof. Subhi Yamin Bahçeşehir Okyanusta
WCGTC Başkanı Prof. Subhi Yamin Bahçeşehir Okyanusta
  • Paylaş
Dünya Üstün Zekalı ve Yetenekliler Birliği (WCGTC) Başkanı Prof. Taisir Subhi YAMİN Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İÖ Okulunu gezdi.

Okyanus Kolejleri Bahçeşehir Kampüsü'nde yer alan Üstün Zekalı ve Yetenekli öğrencilerimizin eğitimi kapsamında Dünya Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Konseyi (the World Council for Gifted and Talented Children, WCGTC) Başkanı Prof. Taisir Subhi YAMİN, 25 Ekim 2010 Pazartesi günü okulumuzu ziyaret etti.

Sınıf ortamında öğrencilerimizle ders yapıp, değerlendirmelerde bulunan Prof. Yamin ile Avrupa ve Amerika‘da bu alanda eğitim veren okullarla yapılacak protokoller ve projeler hakkında görüşüldü. Okulumuzda bu alan için özel olarak hazırlanan Matematik ve Fen Laboratuarlarını ziyaret eden Prof. Yamin, yapılan çalışmaların çok başarılı olduğunu ifade etti.

Prof. Taisir Subhi YAMİN kimdir?

Üstün zekâlılar ve yetenekliler eğitimi alanında profesör.

Lisansını Fizik; yüksek lisansını Özel Eğitim; doktorasını Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Eğitimi alanında yaptı. Ayrıca Lancaster Üniversitesinden e-learning eğitimi aldı.

Fulbright Ödülüde (1996) dahil A.B.D, İngiltere ve Ürdün gibi ülkelerden bir çok burs ve akademik ödüllere layık görüldü.

Prof. Yamin bilimi popular hale getirmede aktif olarak çalışmakta ve birçok araştırma raporu ve makaleler yanında on tane kitabı bulunmaktadır. Bununla birlikte üretici düşünce becerilerini geliştirmeye yönelik paket eğitim programları hazırlamaktadır.

-Britanya Eğitim Araştırmaları Birliği (British Educational Research Association, BERA),

-Yüksek Yetenekliler Avrupa Konseyi (European Council for High Ability, ECHA),

-Bahreyn Üstün Zekalı ve Yetenekliler Birliği (Bahrain Association for the Gifted and Talented, WCGTC) gibi prestijli akademik kurum ve kuruluşlarda aktif üyeliğinin yanında

-Ürdün Fizikçiler Birliği (Jordanian Association of Physicistsi JAP),

-Üstün Zekalı ve Yetenekliler Ulusal Komite (National Committee for Gifted Education, NCGE) Başkanlığı,

-Katar Üstün Zekalı ve Yetenekliler Merkezi (Qatari Centre for the Gifted and Talented, QCGT) kuruculuğu görevlerini de yürütmektedir.

-Ayrıca Uluslararası Dünya Barışı için Eğitimciler Birliği’nin (International Association of Educators for World Peace, IAEW) bölgesel temsilcisi ve Ulusal Üst Düzey Yöneticisidir.

-10 yıldır Dünya Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Konseyi (World Council for Gifted and Talented Children, WCGTC) delegesidir.

-2002 yılında WCGTC yürütme komisyonuna seçildi.

-2005 yılından beri Uluslararası Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler (Gifted and Talented International) dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.

-Prof. Yamin, Ulm Üniversitesinde Birleşik Arap Emirlikleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler projesinin geliştirilmesinde bulundu. Ayrıca Prof. Todd LUBART ile birlikte Uluslararası Eğitimde Yenilik Merkezini (the International Centre for Innovation in Education, ICIE-Paris) kurdu.

-İsveç ve Almanya olmak üzere ICIE’nin iki temsilciliğini kurdu. 10 Mart 2009’da Dünya Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Konseyi (the World Council for Gifted and Talented Children, WCGTC) başkanlığına seçildi.

Şuan Paris Descartes Üniversitesi Psikoloji Enstitüsünde misafir öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
28 Ekim 2010, Perşembe 14:40
Okunma
:
5.366 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları