Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Uluslararası Bilim Olimpiyatları 'Inspo' Kemerburgaz Kampüsünde
Uluslararası Bilim Olimpiyatları 'Inspo' Kemerburgaz Kampüsünde
  • Paylaş
Dünya'nın ve Türkiye'nin Dört Bir Yanından Gelen Öğrenciler, Birbirinden Özel Buluşları ile Yine Jüriyi Zorladılar.

Okyanus Koleji tarafından organize edilen INSPO Uluslararası Bilim Olimpiyatları 18 Mayıs Çarşamba günü Okyanus Kemerburgaz Kampüsünde başladı. Kampüsün lobi salonunda gerçekleşen bilim olimpiyatında, Türkiye’nin birçok ilinden ve dünyanın birçok ülkesinden birbirinden ilginç ve şaşırtıcı projeler görücüye çıktı. Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Aksaray, Sivas, Ordu, Muğla, Denizli, Ankara, Erzincan ve Bursa gibi illerinden projeler olimpiyatta yer bulurken, Irak, Malezya, Türkmenistan, Kırgızistan, Meksika, Bosna Hersek, Filistin, Myanmar, Pakistan ve Azerbaycan gibi ülkelerden gelen öğrenciler, geliştirmiş oldukları projeler ile jüri ve ziyaretçilerin bir hayli ilgisini çektiler.

İzmir’den Elif Naz Şentürk’ün projesi olan; Isıtma ve soğutma sistemlerini bir arada kullanarak, sıcaklığı sabitleyen çoklu odalı cihaz, yine İzmir’den Buse Energin’in projesi; Termoelektrik malzemeler kullanılarak, sürdürülebilir enerji elde edilmesi ilgi çeken projelerden birkaç tanesiydi. Her öğrenci danışman öğretmenleriyle birlikte projelerini hem gelen konuklara, hem de jüri üyelerine büyük bir heyecan ile sundular. Her öğrenci birinci olmak için birbiriyle kıyasıya bir yarış içerisine girmiş olsalar da, kaybettiklerinde dahi pes etmeyeceklerini, yeni projeler ile çalışmalarına devam edeceklerini söylediler. Mühendislik, Çevre ve Enerji dallarında oluşturulan projeleri, çok kısa bir zaman içerisinde ülkemizin veya dünyamızın birçok noktasında kullanılabileceğini, öğrenciler gözler önüne sermiş oldular.

Proje sunumlarının tamamlanmasının ardından öğrenciler, öğretmenler ve konuklar akşam yemeğine geçtiler. Özenle hazırlanmış olan masalarda, herkes büyük bir keyif içerisinde yemeklerini yiyip sohbet ettiler. Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey gecenin açılış konuşmasını yaparken, böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığından dolayı, duyduğu mutluluğu ifade etti. Orhan Bey’in konuşmasının hemen ardından, misafirimiz olan her öğrenci yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak, kendilerine has kültürel gösterileri ve oyunlarıyla geceye renk kattılar.

Akşamın ilerleyen saatlerinde her ülkenin öğrencisine hazırlanmış olan stantlarda, öğrenciler kendi ülkelerinden getirmiş oldukları hediyeleri birbirlerine hediye ederek, kısa zamanda oluşan arkadaşlıklarını bu sayede daha da pekiştirmiş oldular. Öğrenciler yaşadıkları heyecanı, projelerini hazırlama aşamalarındaki yorgunluklarını, Cuma günü harika bir tekne turu ve İstanbul gezisi ile üzerlerinden attılar. Cumartesi günü ise, jürinin beğenisini kazanmış olan ve gelecek vaat eden projeler açıklandı ve hazırlanan ödül gecesinde kazanan öğrenciler ve danışman öğretmenler ödüllerini aldılar.

Dünya çapında kabul görmüş olan INSPO Uluslararası Bilim Olimpiyatlarını organize eden Okyanus Kolejleri’ne ve desteğini esirgemeyen kurucumuz Sayın Orhan Özbey’e teşekkür eder, tüm öğrencilere olimpiyat ve bilim yolunda başarılar dileriz.

http://www.inspoturkey.com/organizasyon/ulusal-finalistler/

http://www.inspoturkey.com/organizasyon/uluslararasi-finalistler/


Haber
:
Kuzey Kayahan SARAN
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Murat Akdemir
Tarih
:
20 Mayıs 2016, Cuma 00:00
Okunma
:
19.169 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları