Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Solarkent Okyanus Okul Öncesi Kuşlar Grubu İngilizce Dersinde
Solarkent Okyanus Okul Öncesi Kuşlar Grubu İngilizce Dersinde
  • Paylaş
Solarkent Okyanus Koleji Okul Öncesi Kuşlar Sınıfı ( C Grubu) öğrencileri İngilizce derslerini Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Modeli ile işlediler.

Okyanus Kolejleri’nde, okul öncesi öğrencilerin İngilizce’yi günlük hayatlarının bir parçasıymış gibi öğreten ve öğrencilerin İngilizce’yi anadili gibi konuşmasını sağlayan Bilingual Eğitim Modeli ile İngilizce dersleri işleniyor.

Okyanus Kolejleri tüm okul öncesi kademesinde uygulandığı gibi Solarkent Okyanus Koleji’nde de uygulanan Bilingual Eğitim Modeli hakkında konuşan Solarkent Anaokulu Müdürü Özge Karaduman, “ Okyanus Koleji Okul Öncesi öğrencilerimizle İngilizce derslerimizi çift dilli (bilingual) olarak işlenmekteyiz. Bu eğitim modelimiz şu şekilde gerçekleşiyor: İngilizce öğretmenimiz dersine İngilizce giriş yapar ve sonrasında hikaye ve etkinlik çalışmalarını gerçekleştiriyor. Sınıf öğretmenimiz de hikayeye başlamadan önce öğrencilerimizi hikayeye ısındırmak amaçlı sorular sorup kısa bir sohbette bulunuyor. Sonrasında İngilizce öğretmenimiz hikayesini vücut diliyle, materyallerle destekleyerek okuyor. Hikayemizi pekiştirecek olan sanatsal etkinliğimizle derslerimizi bitiriyoruz.” diyerek uyguladıkları Bilingual Eğitim Modeli hakkında bilgi verdi.

Minikler ‘Share’i Paylaşarak Öğrendi

Solarkent Okyanus Koleji Okul Öncesi Kuşlar Grubu bu haftaki İngilizce derslerinde okudukları hikaye kitabı Lion’s Share (Aslanın Payı) ile soyut kavram olan paylaşmak (share) kavramını öğrendiler. Oyuncaklarını, eşyalarını paylaşabilmenin önemini öğrenen öğrenciler kendi aralarında paylaşımda bulundular.

İngilizce kelime olarak okudukları hikayede geçen hayvanlar olan lion (aslan) zebra (zebra) duck (ördek) rabbit (tavşan) balloon ( balon) red (kırmızı) yellow (sarı) blue (mavi) kelimelerini öğrendiler.

Dilsel gelişim açısından Bilingual Eğitim Modelinin önemini belirten Özge Karaduman “ Bilingual eğitimde amacımız öğrencilerimizde dilsel gelişim açısından iki dili bir arada kullanmanın önemi ve diller arası farklılığı ortaya koyup onlarda merak uyandırıp ikinci bir dili bilişsel ve psikomotor becerileri; oyunlarla, etkinliklerle ve hikayelerle öğretmeye çalışmaktır.” dedi.

Solarken Okyanus Kolejli Okul Öncesi Bölümü İngilizce'yi  keyif alarak  ve eğlenerek öğrenmeye devam ediyor.


Haber
:
Özge KARADUMAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
CANSU KAHRAMAN
Tarih
:
22 Ekim 2014, Çarşamba 20:02
Okunma
:
1.267 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları