Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Sancaktepe Okyanus Koleji Lise Öğrencileri Sanat Gezisinde
Sancaktepe Okyanus Koleji Lise Öğrencileri Sanat Gezisinde
  • Paylaş
Sancaktepe Okyanus Koleji Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü ve Lise Resim Yeteneği öğrencileri öğretmenleri Remziye Boztepe ve Emine Gümüşoğlu eşliğinde 24 Ekim 2014 Cuma günü ‘Polonya Sanatında Oryantalizm’ resim sergisini gezdiler.

Doğu kültürlerine yönelen bir ilgi olarak tanımlanan ve kendini sanat, mimari, müzik, edebiyat ve tiyatro dallarında gösteren Oryantalizm akımını öğrenciler sergide görerek öğrendi.

Öğremciler, müzede 17. yüzyıldan başlayıp 18. yy. sonlarına kadar devam eden bir süreci kapsayan çalışmalar ve Polonya Sanatı’ndaki oryantalist  yaklaşımı; resim, desen, tekstil, ve grafik eserlerden oluşan kapsamlı sergide  görme fırsatı buldular. Daha sonra Sakıp Sabancı Müzesinde sürmekte olan  İspanyol Sürrealist  sanatçı Joan MİRO’nun resim ,heykel,seramik,baskı  çalışmalarının izleyiciyle buluştuğu ‘ ‘kadınlar, kuşlar,yıldızlar’ temalı sergiyi ilgiyle inceleyen öğrenciler, sanatçının  düş gücünden kopup gelen sembolik dilini anlama şansı yakaladılar.


Haber
:
Serkan Canseven
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Remziye Boztepe
Tarih
:
31 Ekim 2014, Cuma 14:42
Okunma
:
1.758 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları