Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Romanya Köstence’den Kardeş Okul Protokolü
Romanya Köstence’den Kardeş Okul Protokolü
  • Paylaş
Okyanus Kolejlerinin Evrensel Boyuttaki Ortaklık Çalışmaları Devam Ediyor

Eğitim alanında uluslararası işbirliğine önem veren Okyanus Kolejleri pek çok ülkeden okul ile ortak çalışmalar yürütmektedir.

İyi deneyimler ve uygulamaları uluslararası düzeyde paylaşarak yaymak, dünya genelindeki okullarla işbirliği yapabilmek ve kültürler arası etkileşimi sağlamak amacıyla hareket eden okulumuz Görsel Sanatlar öğretmenimiz Aslı Temizel önderliğinde yürütülen "KARDEŞ OKUL" projesiyle fikir birliği oluşturarak, Romanya Școala Gimnazială Constanța Okul Müdüresi Bercaru Nicoleta ve Bahçelievler Okyanus Koleji Okul Müdürümüz Olcay Kurt ile kardeş okul protokolü imzaladı.

Bahçelievler Okyanus Koleji’nin başlatmış olduğu kardeş okul projesiyle yapılan ziyarette, Romanya Köstence’de bulunan Școala Gimnazială Constanțave, Bahçelievler Okyanus Koleji arasında yapılabilecek projeler ve çalışmalar görüşüldü ve ardından Bahçelievler kampüsümüzle kardeş okul protokolü imzalandı.

Görüşmeye katılan eğitim alanında uzman kişilerle yapılabilecek ortak görüşler ve fikirler paylaşıldı. Okyanus Kolejleri BARGEM AB Sorumlusu Haluk Karataş, kardeş okulumuz idarecilerine yapılabilecek eTwinning projelerinden bahsetti. İki ülke arasında yapılabilecek faaliyetler, kazanımlara değinilerek, kardeş okul Müdüresi Bercaru Nicoleta, Müfettiş Bercaru Sorin değerli öğretmen kadrosu ile sınıfları gezerek yaptıkları bu mutlu ziyarette okulumuzdan büyük bir heyecan ve coşku ile ayrıldılar.

Biz de aynı heyecanı içimizde taşıyoruz ve bahara merhaba dediğimiz gibi iade-i ziyarette bulunacağız. Bu güzel tanışma ve milli birlik duygularımızın bir arada büyük heyecan getirdiği bu güzel günde kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

 

NOTLAR

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

 

 

 


Haber
:
Aslı TEMİZEL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
19 Kasım 2016, Cumartesi 14:40
Okunma
:
15.950 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları