Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Orhan Özbey Bloomberg HT TV'ye Konuk Oldu
Orhan Özbey Bloomberg HT TV'ye Konuk Oldu
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey, 16 Haziran 2015 Salı günü saat 19.15'te Bloomberg HT TV'de Sait Görsoy'un sunuculuğunu yaptığı "Başarıya Doğru" programının canlı yayın konuğu oldu.

Orhan Özbey "Başarıya Doğru" programında Okyanus Kolejleri'nin vermiş olduğu Yetenek Merkezli  Eğitim Modeli hakkında bilgi vererek, mevcut üniversiteye giriş sisteminin yetenek merkezli bir sistem olması gerektiğini vurguladı.

"Öğrenciler Yeteneklerine Göre Üniversiteye Yerleştirilmeli"

Üniversiteye giriş sisteminin değerlendirilmesi ile başlayan programda Orhan Özbey," Şimdiye kadar ÖSYM'nin sınav sistemi başarılı oldu fakat şimdi trend başka. Üniversite önce bilgiye dayalı olarak öğrenci alıyordu ama bu geride kaldı. Şimdi bilgi çoğaldı ve bilgi verme yöntemleri kolaylaştı. Dolayısıyla bu kadar bilgi vermenin gereksizliği ortaya çıktı. Branşlaşma çok öne çıktı. Bu sebeple biz diyoruz ki üniversiteye giriş sınavları kalkmalı. Biz öğrencilerin yetenek, ilgi ve kişiliklerine göre eğitim verilmesi taraftarıyız. Çünkü bir insanın ileride yapacağı meslek genlerinde saklıdır. Bunun için bizim de Okyanus Kolejleri'nde uyguladığımız doğruluğu %95 oranında olan ilgi, yetenek ve kişilik testleri bulunmaktadır. Bu testler ile öğrencilerin yetenek haritasını ortaya koyacağız. Daha sonra lise son sınıfta da aynı testi tekrar yapacağız. Bu iki testi sonucuna göre öğrenciye 'Senin yeteneğin bu girebileceğin bölümlerde bu' diyeceğiz." sözlerini ifade etti.

"Tüm Liseler Kariyer Odaklı Akademik Meslek Liseleri Olmalı"

Programda liselerdeki eğitim sistemine de değinen Özbey: "Temel eğitimden sonra bütün liseler akademik meslek liseleri olmalı. Yani hukuk meslek lisesi, mimarlık meslek lisesi, mühendislik meslek lisesi gibi. Böylece ortaokuldan sonra öğrenciler hangi branşa yeteneği varsa o branşı okusun. Sonra liseyi bitirince üniversiteye girerek akademik olarak mesleğine devam edecek. Giremeyenler ise ara eleman olarak devam edecek. Böylece ülkemizde mesleksiz kimse olmayacak." dedi.

Ayrıca Özbey, bu fikrini Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile de paylaştığını ifade ederek yetkililerin uygulanması gereken bir fikir olarak gördüğünü ve bu sistemle eğitim sistemimizin yıllardır içinden çıkamadığı sıkıntıları ortadan kaldıracağını belirtti.

"Türkiye'ye Dünya Başarılarını Okyanus Getirdi"

Programın sunuculuğunu yapan Sait Gürsoy'un "Akademik Sınavlara Öğrencilerinizi Nasıl Hazırlıyorsunuz?" sorusu üzerine Orhan Özbey Okyanus Kolejleri'nin eğitim sistemini şu sözlerle ifade etti: " Artık dershaneler kapanıyor. Öğrenci TEOG'a veya LYS'ye okulda hazırlanacak. Dolayısı ile önceki yıllar gibi öğrencilerimizin akademik sınavlarda başarılı olabilmesi için kapsamlı bir program yaptık. Mesela geçen sene TEOG'da Türkiye'nin en başarılı okulu olduk. Ama bu sınavların sıralama sınavları olduğunu unutmayalım. Bu sınav sonuçları çocuğun başarısıdır ve başarısızlığıdır diye bir şey yok.  Okyanus Kolejleri kurulduğundan beri eğitim ve yaşam merkezi olarak yola çıktı. Biz sadece akademik başarıyı için değil, çocuğun yetenekleri doğrultusunda başarılı olacağı programları uyguladık. Okulumuzda yüzlerce kulüp var. Büyük ölçüde de bunların faydasını gördük. Son dört yıldır dünyanın birçok yerinden dünya birinciliklerini, ikinciliklerini ve üçüncülüklerini Türkiye'ye biz getirdik. Sadece 2015 yılında Kenya'da gerçekleşen proje yarışmasında Dünya 1.si, 2.si, ve 3.sü Okyanus Kolejleri oldu. Bununla kalmayarak bayan tenis takımımız Dünya 2.si oldu. Voleybol takımımız Türkiye Şampiyonu oldu. Sayacağımız bir sürü başarı var. Öğrencilerimize akademik başarının yanında yeteneği doğrultusunda farklı alanlarda da başarıyı tattırıyoruz."

"Birikimle İlerliyor, Yeni Kampüslerle Büyüyoruz!"

Yeni açılan Okyanus Kolejleri hakkında da bilgi veren Özbey, "Biz bu yıl kampüs listemize Ankara'yı, İzmir'i, Bursa'yı, Antalya'yı, İstanbul'da Mimarsinan ve Kemerburgaz'ı ekliyoruz.  Her yeni kampüste, her yeni beldede yeni bir şey öğrenerek, birikimle ilerliyoruz. Okullarımızın hepsinde laboratuvar, spor salonu, jimnastik salonu, konferans salonu ve gitar odası, ney odası, satranç odası gibi sayısız alan mevcut. Biz şunu gördük ki, öğrenciler okula sadece bir şey öğrenmek için gelmiyor; yeteneğini ortaya koymak, 'Ben varım.' diyebilmek, arkadaşlıklar kurmak, eğlenmek ve eğlendirmek için geliyorlar. " sözleri ile konuşmasını tamamladı.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
17 Haziran 2015, Çarşamba 16:38
Okunma
:
2.414 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları