Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanusta AB Projeleri Tam Hızla Devam Ediyor
Okyanusta AB Projeleri Tam Hızla Devam Ediyor
  • Paylaş
Okyanusun Projeleri Bilime Değer Katıyor

 

Uluslararası “Prejudices and Stereotypes“ projesi çerçevesinde Danimarka-Munkensdam Gymnasium Lisesi'nden bir grup öğretmen ve öğrenci Bahçeşehir Kampüsünü ziyaret etti.

Türkiye, Danimarka, İsveç ve Litvanya okullarının ortak olduğu “Prejudices and Stereotypes” projesinin Türkiye ayağı 25-30 Ekim tarihleri arasında Bahçeşehir kampüsünde yapıldı. Türk ve Avrupa toplumları arasında oluşmuş, geçmişten kaynaklı ve dayanaktan yoksun ön yargıların, yanlış anlamaların ortadan kaldırılmasını amaçlayan bu proje çerçevesinde konuk öğrenciler Türk ailelerin yanında kalarak Türk insanını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı buldular.

Gezi sırasında derse giren konuk öğrenciler, Türk eğitim sistemi hakkında bilgi edinip, interaktif olarak konuları farklı öğretmenlerden, farklı yöntemler ile öğrendiler. Aynı şekilde misafir öğretmenler de değişik seviyede dersler verdiler. Öğretmenler arasında iyi örneklerin paylaşılmasını da amaçlayan bu projede alınan kararların, ortak okullarda müfredat geliştirme çabası için bir zemin oluşturmasına karar verildi.

Bir haftalık çalışmalar esnasında öğrencilerimiz farklı kültürden öğrenciler ile tanışıp, yabancı dil bilgilerini geliştirdiler.

Kendi imkânlarını kullanarak bu tür uluslararası projeleri gerçekleştiren Okyanus Kolejleri, dünyanın en iyi okulları ile ortaklıklar kurarak, eğitimde yeni yaklaşımların kullanılmasında öncülük etmektedir.

 


Haber
:
Fırat TUMBUL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
03 Kasım 2016, Perşembe 11:47
Okunma
:
15.160 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları