Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Atast I-Fest'te Dünya 1.'si
Okyanus Kolejleri Atast I-Fest'te Dünya 1.'si
  • Paylaş
Tunus'ta İkincisi Düzenlenen ATAST I-FEST Proje Yarışmasında, Okyanus Koleji öğrencileri Seda Bozyiğit Dünya 1.si, Abdullah Yasin Piroğlu ve Dilara Aydın Dünya 2.si Oldular.

18-22 Mart 2016 tarihlerinde Tunus’ta ATAST eğitim kurumu tarafından düzenlenen I-FEST (International Festival of Engineering, Sciences and Technology) proje yarışmasına Fizik, Çevre, Sosyoloji, Bilgisayar, Mühendislik, Biyoloji ve Multimedya  alanlarında Amerika, Korsika, Brezilya, Kosta Rika, Tunus, İsviçre, Türkiye gibi dünyanın birçok ülkesinden projeler katıldı.

Başarıları ile sürekli adından söz ettiren ve projelere verdiği önemi her daim gösteren Okyanus Kolejleri; Çevre, Multimedya ve Biyoloji kategorilerinden 3 proje ile yarışmada yerini aldı.

Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencisi Seda Bozyiğit, Pınar Çetin danışmanlığında hazırladığı “ATIK PLASTİKLERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ İLE SU TUTMAYAN YÜZEYLER” adlı projesi ile Çevre kategorisinde...

Avcılar Okyanus Koleji öğrencisi Abdullah Yasin Piroğlu, Mete Doğanay danışmanlığında hazırladığı “3D BUHARLI GÖRÜNTÜ SİMİLASYONU TASARIMI” adlı projesi ile Multimedya kategorisinde...

Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencisi Dilara Aydın ise Ayşe Gül Demirel danışmanlığında hazırladığı “ÖZEL BİR BİTKİ EKSTRESİNİN HÜCRE ÇOĞALMASI ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ” adlı projesi ile Biyoloji kategorisinde yarışmaya katıldılar.

Çevre Kategorisinde Dünya 1.liği

Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencisi Seda Bozyiğit, hazırladığı “ATIK PLASTİKLERİN GERİ DÖNÜŞÜMÜ İLE SU TUTMAYAN YÜZEYLER” adlı projesi ile Çevre kategorisinde Dünya 1.si oldu.

Seda Bozyiğit bu projesinde, atık plastiklerin her geçen gün üretiminin ve tüketiminin artmasına ve bununla birlikte getirdiği çevre sorunlarına dikkat çekerek, atık plastiklere alternatif bir geri dönüşüm imkânı sundu. Kirlenmeyen boyalardan, buğulanmayan araba camlarına, hatta tıp alanına kadar her geçen gün farklı bir kullanım alanı bulan su tutmayan yüzeylerin, çok basit bir yöntemle ve kimyasallar yerine atıkların kullanılarak da elde edilebileceğini gösterdi.

Hayat Bilimleri ve Multimedya Kategorilerinde Dünya 2.likleri

Avcılar Okyanus Koleji öğrencisi Abdullah Yasin Piroğlu hazırladığı “3D BUHARLI GÖRÜNTÜ SİMİLASYONU TASARIMI” adlı projesi ile Multimedya kategorisinde Dünya 2.si oldu.

Abdullah Yasin Piroğlu bu projesinde, kurduğu basit ve masrafsız buhar düzeneği ile günümüz teknolojisi olan çok boyutlu görseller yaratılabileceğini kanıtladı. Buhar ve ışık kaynağı kullanarak 3D görüntü elde etmeyi başardı.

Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencisi Dilara Aydın ise hazırladığı “ÖZEL BİR BİTKİ EKSTRESİNİN HÜCRE ÇOĞALMASI ÜZERİNE ETKİSİNİN BELİRLENMESİ” adlı projesi ile Hayat Bilimleri kategorisinde Dünya 2.si oldu.

Dilara Aydın, projesinde, kendi geliştirdiği özel bir bitki ekstresini kullanarak hücre çoğalması üzerine deneysel araştırmalar gerçekleştirmiş ve farklı hastalıklarda kullanılabilecek bir ürün elde etmiştir.

Elde ettikleri Dünya başarılarıyla Türkiye'nin ve Okyanus Kolejleri'nin gururu olan öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerini ve emeği geçen herkesi tebrik ederiz.


Haber
:
Fırat TUMBUL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
19 Ekim 2016, Çarşamba 09:00
Okunma
:
6.003 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları