Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslu Öğrenciler 500 Binden Fazla Kod Bloğuyla Kodlama Yaptı
Okyanuslu Öğrenciler 500 Binden Fazla Kod Bloğuyla Kodlama Yaptı
  • Paylaş
2015-2016 Eğitim öğretim yılı itibariyle Okyanus Kolejleri'nin ilkokul ve ortaokul kademelerinde müfredata eklenen kodlama dersleri son hızıyla devam ediyor.

Okyanus Kolejleri öğrencileri öğrendikleri kod bloklarıyla kendi oyunlarını yapma aşamasına gelmek üzereler.

Oyunlaştırma ile kod öğretimi sayesinde yola çıkılan blok kodlama derslerinde öğrenciler, bilgisayarın oyun oynamaktan ibaret olmadığını anlayıp kendi oyunlarını oynama heyecanıyla derslerde eğlenceli bir şekilde ilerlemektedirler.

500 Binin Üzerinde Kod Bloğu Kullanıldı

Okyanus Kolejleri Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Emre Koyunoğlu "Kodlama derslerine en başından beri velilerimizin ve öğrencilerimizin ilgisi büyük oldu. Eylül ayından Nisan ayına kadar kodlama derslerinde öğrencilerimiz 500 bin satırın üzerinde kod bloklarıyla kod yazımı yaptılar.

Kodla üretmeyi öğrenerek, derslerini başarıyla tamamladılar. Bir sonraki eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz bir basamak atlayıp daha geniş çaplı ve eğlenceli kod eğitimi ile karşılaşacaklar." dedi.

Dönem sonunda öğrenciler kendi yazdıkları oyunları sunacaklar.


Haber
:
Emre KOYUNOĞLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
15 Nisan 2016, Cuma 15:25
Okunma
:
15.738 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları