Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus’un Genç Araştırmacıları Aralık Ayı Ödüllerini Aldılar
Okyanus’un Genç Araştırmacıları Aralık Ayı Ödüllerini Aldılar
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul kademesinde her ay gerçekleştirilen Okyanus’un Genç Araştırmacıları yarışması Aralık Ayı birincileri belli oldu.

Öğrencilere özgürce araştırma yapma alışkanlığı kazandırmak için düzenlenen yarışmada öğrenciler, çeşitli kaynaklar kullanarak araştırdıkları konunun sunumunu hazırlıyorlar. Öğrencilerin hazırlamış olduğu çalışmalar içerisinde; internetten yararlandıkları araştırmalar, PowerPoint sunumlar, poster çalışmaları, doktorlar ile röportaj gibi çalışmalar yer almakta. Ölçmenin sadece yazılılardan ibaret olmadığı Okyanus Kolejleri eğitim sisteminde alternatif etkinliklerle öğrencilerin bilgiyi öğrenmesi ve paylaşması amaçlanmakta.

Genç Araştırmacılar Kanseri Araştırdı

Okyanus Kolejleri tarafından her ay düzenlenen ‘’Genç Araştırmacılar’’ yarışmasının Aralık ayı konusu ‘’Kanser’’ di. Araştırmaların içeriklerinde öğrenciler, ‘Kanser Nedir?, Kanser Nasıl Oluşur?, Kanser Çeşitleri? Tedavi Yöntemleri Nelerdir? , Kanser Hastası Olan Birinin Dikkat Etmesi Gerekenler?, Bir Doktor Olarak Kanser Hastalığını Nasıl Açıklarsınız?’ gibi sorulara cevap aradılar.

Her ay 5., 6., 7. ve 8. sınıflardan birer tane araştırmanın seçildiği yarışmada öğrenciler, 20 Okyanus Puanı ile ödüllendirildi.

Öğrenciler yaptıkları çalışmaları “Okyanus İnteraktif – Genç Araştırmacılar “ üzerinden göndererek yarışmaya başvuru yapabilirler.


Haber
:
Mete Doğanay
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Semih İnan
Tarih
:
26 Ocak 2015, Pazartesi 13:41
Okunma
:
7.862 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları