Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus’un Bilim Elçileri Belçika’da
Okyanus’un Bilim Elçileri Belçika’da
  • Paylaş
Okyanuslu öğrenciler MİLSET tarafından 1987 yılında başlayan ve 2 yılda bir düzenli olarak gerçekleştirilen ESI 2015 – EXPO SCİENCES INTERNATIONAL'da (Dünya Uluslararası Bilim Fuarı) Türkiye'yi temsil ediyor.

Bu yıl Belçika’nın Brüksel şehrinde 20-25 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Okyanus Kolejleri'nin Bilimsel Proje Koordinatörü ve 3 öğrencisinden oluşan 4 kişilik ekibi Türkiye’yi temsil etmek üzere Brüksel’e gitti. Okyanuslu öğrenciler Beyza Çiftlikçi ve Naz Ela Başaran kimyasal çalışmaları sonucunda ürettikleri “Kendi Kendini Temizleyen Nano Kumaşlar” isimli projeleri ile, Oğulcan Erciyes ise yaptığı fiziksel deneyleri anlattığı ve 3 boyutlu görüntü elde ettiği “Buharla Değişen Boyutlar” isimli projesiyle fuarda büyük ilgi görüyor. Ayrıca öğrenciler fuara katılan tüm ülkeleri Okyanus Kolejleri tarafından gerçekleştirilen Okyanus INSPO Uluslararası Proje Yarışması'na da davet ediyor.

Bilim ve Kültür Bir Arada

Bu yıl toplam 1000 katılımcı ve 60 ülkenin katılımıyla gerçekleşen en büyük bilim fuarı ESI 2015’de öğrenciler ve öğretmenler kendi ülkelerine ait bilimsel eğitimi ve yaptıkları bilimsel çalışmaları birbirlerine aktarmanın yanı sıra kültürlerini de paylaşarak birçok yeni dostluğa imza atıyorlar.

Okyanus Kolejleri Dünya'da Türkiye'yi Temsil Edecek

Okyanus Bargem Biriminin bir faaliyeti olarak Okyanus Kolejleri, bu yıldan itibaren MİLSET’e üye olarak başarılı öğrencileri ile önümüzdeki yıllarda da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Böylece Okyanus Kolejleri bilimde bir Türkiye markası olduğunu ve ülkemizi, yetiştirdiği öğrencilerle her türlü platformda temsil edebileceğini bir kez daha gösterdi.

ESI 2015'e katılan 60 ülke arasında; Kuzey Afrika, Almanya, Kanada, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Kuveyt, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Tanzanya, Brezilya, Arjantin, Paraguay, Şili, Meksika,Ekvator, Tayland, İsviçre, Portekiz, Fas, İspanya, Fransa, Cezayir, Tunus, İtalya, Malta, Litvanya, Maceristan, Mısır, Suudi Arabistan, Umman, Kazakistan, Romanya, Slovakya, Polonya, Lüksemburg, Belçika, Danimarka, Malezya, Hong Kong, Tayvan, İran, Rusya, Ürdün, Filistin ve Endonezya yer almakta. 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
21 Temmuz 2015, Salı 12:34
Okunma
:
3.723 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları