Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Ortaokul Öğretmenleri Hizmet İçi Eğitimde
Okyanus Ortaokul Öğretmenleri Hizmet İçi Eğitimde
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Öğretmenleri hizmet içi eğitim ve seminerler ile 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı'na hazırlanarak öğrencilerini bekliyor.

Türkiye’nin eğitim markası Okyanus Kolejleri 25-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde ortaokul öğretmenlerine özel hizmet içi eğitim düzenledi. Okyanus Ortaokul Öğretmenleri öğrencilerin, problemlerini çözebilme, öğrencilerle daha iyi iletişim kurabilme ve öğrencilere birer rehber olabilmek için sektörün önde gelen uzmanları ile buluştu.

Etkili Sınıf Danışmanlığı’ Nasıl Olmalıdır?

Alanında uzman, seçkin akademisyen ve eğitimcilerin katıldığı atölye çalışmalarında, Eğitim Koçu Proje Koçluk ve Danışmanlık Merkezi’nden Bünyamin Şahin 'Etkili Sınıf Danışmanlığı’ konulu atölye çalışmasıyla ortaokul öğretmenleriyle bir araya geldi. Bünyamin Şahin ‘Etkili Sınıf Danışmanlığı’nın ilkelerini şu şekilde sıraladı “ Değişime giden yoldur. Adaletten dinamizme yelken açmaktır. Farkındalık oluşturur, içsel kaynakları harekete geçirir. Eylem adımlarını ve motivasyonu açığa çıkarır. Güveni ve uyumu destekler. Takımlarda ve yönetimlerde yüksek performansın açığa çıkmasını sağlar. Etkili zaman planı, pozitif yaklaşımı, güçlü iletişimi, performans yönetimini, soruna değil çözüme, geçmişe değil geleceğe odaklanmayı destekler” dedi. Bünyamin Şahin, öğretmenler ile ayrıca uygulama çalışmaları gerçekleştirdi. Sınıf danışmanlığındaki yöntemlerin ayrıntılarını ve inceliklerini paylaşan Bünyamin Şahin dikkat edilmesi gereken hususların altını çizdi.

Başarının Sırrı: Düzenli Takip Ve Geri Bildirim

Okyanus Kolejleri Ortaokulu’nda düzenli takip ve geri bildirimin başarının sırrı olduğunu ifade eden Okyanus Kolejleri Ortaokul Ana Bölüm Başkanı Sabiha Yılmaz “Sınıf danışman öğretmenlerimiz öğrencilerin eğitim ve öğretim alanında başarı konusundaki gerekli çalışmaları en üst düzeyde ve özveriyle bireysel koçlukla gerçekleştiriyorlar ve başarı kaçınılmaz oluyor.” dedi.

Okyanus Ortaokul Öğretmenleri hizmet içi eğitimleri tamamlayarak heyecanla yeni eğitim öğretim yılına öğrencileri ile buluşmayı bekliyor.


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
10 Eylül 2014, Çarşamba 12:56
Okunma
:
8.497 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları