Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Okul Öncesi Öğretmenleri, Yeni Eğitim Dönemine Hazır!
Okyanus Okul Öncesi Öğretmenleri, Yeni Eğitim Dönemine Hazır!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Eğitim Kadrosu “Gelecek Hayaller ile Şekillenir, Gerçekleşecek Hayaller ise İyi Bir Eğitim İle Başlar” sloganı ile yeni eğitim öğretim yılına ‘Merhaba’ dedi.

Fastrackids ve Bilingual (Çift dilli) eğitim sistemi gibi birçok zenginleştirilmiş eğitim modeli ile öğrencilerini temelden geleceğe hazırlayan Okyanus Kolejleri Anaokulu’nda öğretmenler Avcılar Okyanus Koleji’nde bir araya geldi. 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında bir araya gelen okul öncesi öğretmenleri  Fastrackids Eğitimi, İngilizce öğretmenleri Bilingual Eğitimi ve Psikologlar ise Benego Dikkat Testi ve görüşme teknikleri eğitimleri aldılar.

"Yeni Hayallerin İlk Adımını Sizlerle Atıyoruz"

Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Genel Müdür Yardımcısı Mesut Taşköprü’nün açılış konuşmasıyla başlayan beş günlük hizmet içi eğitim semineri, Beylikdüzü Okyanus Koleji Anaokulu Müdürü Billur Günay’ın deneyimlerini aktarması ile devam etti. Okul Öncesi Rehberlik Bölüm Başkanı ve İngilizce Bölüm Başkanlarının yeni eğitim öğretim yılı temennilerinin ardından, Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Ana Bölüm Başkanı Kader Çevik konuşmasında öğretim programı detayları ve genel program hakkında bilgi verdi. Çevik öğretmenlere, “Minik yüreklerin kurduğu hayallerin gerçekleşme sürecinde ilk adım olmanızı diliyorum. Bu eğitim öğretim döneminde de yeni hayallerin ve yeni başlangıçların ilk adımını bugün burada sizlerle atıyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Fastracids ile Yaşam Boyu Öğrenme Aşkı

Türkiye’de uygulayıcı olma hakkına sahip olan Okyanus Kolejleri Fastrackids eğitimi ile 6 aydan 8 yaşa kadar çocuklar için tasarlanmış programlar kullanılarak eğlenceli ve interaktif bir ortamda, öğrenme sevgisini keşfetme konusunda çocukları cesaretlendirerek eğitimsel bir avantaj sağlar.

Fastrackids Avrupa Franchise Geliştirme Bölge Sorumlusu olan Eric Potjer seminere; birçok ülkede kullanılan programla ilgili aktarımları ve dünya çocukları üzerindeki etkisi üzerindeki deneyimlerini paylaşarak konuşmasına başladı.  

"Fastrackids Öğretmen Eğitimi " seminerleri ile buluşan Okyanus Kolejleri Okul Öncesi öğretmenleri, Fastrackids’in öğrencilerin ‘Yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, bilginin uygulanmasını ve aktarımını öğretmek, liderliği ve kişisel gelişimlerini desteklemek ve Fastrackids'in öğrenciler üzerindeki gelişimsel hedeflerini konuştular. Ayrıca öğretmenler seminerde; "Fastrackids Eğimi ile Zenginleştirilmiş Eğitim, Zig Zag Eğitim Modeli ve Gelecekte Nasıl Bir Eğitim" gibi konu başlıklarını incelediler. Öğretmenler konu başlıklarının yanı sıra Fastrackids örnek ders videolarını izleyerek, Fastrackids eğitimi almış öğrencilerin gelişimsel sürçteki farklılıklarını gözlemlediler.

“Gelişimde En Önemli Dönem 0-6 Yaş Arası”

Seminerde konuşan Eric Potjer, öğrencilerin gelişim yaşının ve öğrencilerin öğrenme hızının en önemli zamanı 0-6 yaş olduğunu belirterek, Her çocuğun öğrenme potansiyelini besleyin diyerek öğretmenlere verdikleri eğitimin önemi vurguladı.

Yaklaşık 200 kişilik Okyanus Kolejleri Anaokulu öğretmen kadrosu ile gerçekleşen seminerlerde Okyanus Ailesine katılan yeni öğretmenlerle de oryantasyon çalışmaları yapıldı. Ayrıca Okyanus Kolejleri Anaokulu eğitim kadrosuna katılan yeni öğretmenler de seminer sonunda Fastrackids Öğretmen Sertifikasyon belgesini aldılar.

Psikologlar Öğrencilerle Buluşmaya Hazır!

Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Psikologları Avcılar Okyanus Koleji’nde ilk gün gerçekleşen genel toplantının ardından kendi alanlarında eğitim ve seminerlere katıldılar. Seminerlerde Benego Dikkat Testi eğitimi alan psikologlar, Albert Ellis Enstitüsü Türkiye Kurucusu Murat Artıran tarafından da eğitim sürecince dikkat çeşitleri, dikkat düzeyi tanılama çalışmaları ve çocuklarla görüşme teknikleri konularında bilgi sahibi oldular. İki gün boyunca süren eğitim sonunda psikologlara, Albert Ellis Enstitüsü tarafından 'Görüşme Teknikleri Uzmanlığı Sertifikası' verildi.

Bilingual İle Erken Yaşta İngilizce Eğitimi

Dil gelişimindeki en hızlı dönem olan erken çocukluk döneminde öğrenciler Okyanus Kolejleri Okul Öncesi'nde Bilingual Eğitim Sistemi ile yabancı dil ile tanışıyorlar.

Okul Öncesi İngilizce öğretmenleri yeni eğitim öğretim yılına başlamadan katıldıkları seminerlerde Bilingual Eğitim Sistemi'nin detaylarını pekiştirdiler. Seminerde öğretmenlerle buluşan eğitim danışmanımız Shirley Glenwirght, Bilingual Eğitim Sistemi'nin işleyişi ve önemi hakkında sunum gerçekleştirdi. Sunumda Bilingual Eğitim sisteminin öğrencilerde yabancı dil öğrenim hızını olum ölçüde etkilediğini anlatan Shirley, bu sistemle çocukların yeni dilleri öğrenmeye karşı olumlu tutumlar sergilemeyi, diğer dillere hoşgörülü yaklaşımı, başka ülke ve kültürlere çabuk adapte olduklarını ve Bilingual’in çocuğun bireysel gelişimine de katkı sağladığından bahsetti. Seminer hikaye anlatımı ve derslerde kukla kullanımı eğitimleriyle tamamlandı.

Beş gün boyunca süren eğitimler boyunca Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Bölümü,  çocukların eğitim-öğretim hayatlarının başlangıç noktası olan okul öncesi eğitiminde, eğitmenlerimizin istek, azim ve inançları ile en doğru şekilde nasıl katkı sağlayacaklarını tartışarak eğitimlerini tamamladılar.

 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
01 Eylül 2015, Salı 11:28
Okunma
:
16.488 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları