Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Öğrencileri Matematiğin Şifrelerini Çözecek
Okyanus Öğrencileri Matematiğin Şifrelerini Çözecek
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri 6.sınıf öğrencileri ‘’Matematikle Çözülür Şifreler, Sadberk Hanım Müzesi’nde Seni Bekler Eserler!’’ sloganıyla 3 Kasım 2014 tarihinde başlayacak olan gezide matematiğin şifresini arayacaklar.

Sadberk Hanım Müzesi’nde Okyanus Kolejleri 6.sınıf öğrencilerinin Matematik Saati ekibi ile yapacağı müze gezisinde öğrenciler; tekerlemeler eşliğinde eserleri bulup gezi çalışma kâğıtlarında soruları yanıtlayarak gizli şifreleri çözmeye çalışacaklar.

Kurgunun içindeki bir hedef doğrultusunda gezi ile birlikte yürütülecek olan atölye çalışması ile öğrenciler hem matematik bilgilerini kullanacak hem de müzede sergilenen eserler hakkında bilgilenecekler.

Şifreler Nasıl Çözülecek?

Öğretmenler yapılacak uygulamalar hakkında öğrencilere bilgi verilerek geziye başlayacaklar. Öğrenciler ellerinde bir bulmaca ve gezi alanları krokisi ile eğitmenin yönergeleri eşliğinde belirlenmiş eserlerin önünde durarak buralarda öğrendikleri bilgileri kendilerine verilen ürün çalışması üzerine işleyecekler. Sürecin sonunda öğrencilerin belirlenen bir hedefe ulaşması sonucunda elde edecekleri bir not olacak. Bulmaca kâğıtları üzerinden ise matematiksel bir söyleme ulaşacaklar. Süreç içerisindeki kurgu ile öğrencilerin klasik gezi formunun dışına çıkarak, içinde yer aldıkları bir kurgu olması hedeflenmekte. Gezi sırasında hem arkeolojik eserler bölümünden hem de Türk İslam eserleri bölümünden (çiniler, ağırlıklar, şaküller, motifler, vs.) faydalanıldı. Öğrenciler, eserlerin geometrik şekiller, simetri ve örüntü başlıkları olmak üzere 3 ana konu üzerinden incelemesi olanağı bulacak.

‘Disiplinler Üstü Akademik Bir Program’

 Okyanus Kolejleri 6. Sınıf öğrencilerinin 3 Kasım 2014 – 23 Aralık 2014 tarihleri arasında yapacakları gezide öğrenciler; müze gezi kurallarına dair bilgi sahibi olma, geometrik şekillerin tasarımda kullanım kolaylığına göre seçildiğini görmesi, krokiden yola çıkarak, mekânı kuşbakışı olarak algılaması gibi kazanımları elde edecek. Gezi hakkında konuşan Okyanus Koleji Ortaokul Bölüm Ana Başkanı Sabiha Yılmaz, ‘’Sadece tek bir derste öğrenilenleri içermeyen günümüz sorunlarının çözümü için ders konularının birleştirilerek etkileşimli öğrenme ortamlarının oluşturulduğu disiplinler arası ve üstü yaklaşıma ihtiyaç vardır. Öğrencilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılayarak yaşamlarında başarılı olabilmeleri için okulda öğrendiklerini hayatlarına taşımaları gerekmektedir. Bu durum ise, farklı derslerde öğrendikleri arasında ilişki kurmalarıyla mümkün olmaktadır. Çünkü yaşamlarında karşılaştıkları problemler birbirinden kopuk değil ve çözümleri için her derste öğrendikleri bilgilere ihtiyaçları vardır. Bu nedenle Okyanus Kolejleri Ortaokulu olarak her biri birer disiplin olan derslerimizde disiplinler arası ve disiplinler üstü akademik programlar uygulamaktayız” diyerek gezinin amacına ve önemine vurgu yaptı.

Sadberk Hanım Müzesi Kampüs gezi planına buradan ulaşabilirsiniz.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
28 Ekim 2014, Salı 16:33
Okunma
:
12.684 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları