Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Öğrencileri Model Birleşmiş Milletler'de
Okyanus Kolejleri Öğrencileri Model Birleşmiş Milletler'de
  • Paylaş
Bu yıl 27-28-29 Eylül 2014 tarihlerinde 3.’sü düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Türkiye konferansına Bahçeşehir Okyanus Kolejleri öğrencileri ve Rehberlik Öğretmeni Ece Petek katıldı.

Okyanus Öğrencileri Mozambik’i Temsil Etti

Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencileri Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda Mozambik ülkesini temsilen yer aldı. Mozambik ülkesinin ekonomik, sosyal, kültürel açıdan inceleyen öğrenciler, hazırladıkları makalelerle Ekonomik Ve Sosyal Konseyi, Gençlik Konseyi, Silahsızlanma Konseyi, Sağlık Konseyi, Temasal Konseyi’lerinde ayrı ayrı çözüm önerileri üretti.

Her Bir Konseyde Bir Okyanus Öğrencisi

Konferansta, Bahçeşehir Okyanus Koleji  12-G sınıfı öğrencisi Berna Armağan delegasyonun büyükelçisi ve  Silahsızlanma Komitesi delegesi, 11-A sınıfı öğrencisi Furkan Taşdelen Uluslararası İlişkiler Konsey delegesi , 11-D sınıfından Polat Berkay Bozkurt Ekonomik ve Sosyal Konseyi delegesi, 10-D sınıfından Zeynep Göktuna Gençlik Konseyi delegesi, Avcılar Okyanus Koleji Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi  Ezgi Bakırtaş Temasal Konsey delegesi  ve Çağla Şeyma Ay Sağlık Komitesi temsilcisi olarak yer aldı.

Konferans ile öğrenciler, global düşünebilmeyi, ulusal ve uluslararası konular hakkında bilgi sahibi olup bu konulara dair fikir üretebilmeyi, aynı zamanda bu fikirleri açık bir şekilde topluluk önünde özgürce ifade edebilmeyi kazandı. Modern tartışma kültürüne dair bir çok deneyim yaşatan konferansta öğrenciler kişisel gelişimleri açısından güzel bir deneyim yaşadılar. 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
16 Ekim 2014, Perşembe 00:19
Okunma
:
10.114 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
günsenin bakırtaş / 12 Kasım 2014, Çarşamba 21:48
bir gün gerçek kongrelerde, konferanslarda ülkemizi başarı ile onur ve gururla temsil etmeleri dileği ile..
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları