Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri’nin Üniversite Düzeyinde Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı
Okyanus Kolejleri’nin Üniversite Düzeyinde Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı
  • Paylaş
Türkiye'de kolejler arasında üniversite düzeyinde ilk bilimsel laboratuvar olan Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı Okyanus Kolejleri'nde yer alıyor.

Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı  Okyanus Kolejleri öğrencilerine bilimsel araştırma ve proje çalışmalarında büyük avantajlar sağlıyor. Avcılar Okyanus Koleji'nde yer alan laboratuvar, geleceğin bilim insanlarına proje çalışmalarını yapabileceği donanımlı ve steril bir çalışma ortamı sunuyor.

 

Üniversite Laboratuvarlarındaki Cihazlara ve Donanıma Sahip 

Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı başta Tübitak proje yarışmaları olmak üzere Okyanus öğrencilerinin katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarındaki çalışmalarını bir daha ileriye taşımak amacıyla kuruldu.  Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı'nda üniversite laboratuvarlarında yer alan biyoteknoloji ve nanoteknoloji çalışmalarının yapılabileceği kriterlerdeki donanım ve cihazlar yer alıyor.

 Okyanus Kolejleri  Proje Koordinatörü Duygu Celepcioğlu Yavuz "Laboratuvarımız gerek donanım gerekse cihazları açısından büyük önem taşıyor. Akademisyenler ve uzmanlar, öğrencilerle beraber burada çalışmalarını yapabiliyorlar. Daha önceden üniversitelerden destek alarak gerçekleştirdiğimiz bir çok çalışmayı artık burada gerçekleştirebiliyoruz. Daha lise yıllarında öğrenciler üniversitede Genetik bölümünde okumadan  DNA izolasyonu ve saflaştırılması deneylerini ve mikrobiyolojik çalışmalarını yapma imkanı buluyorlar." dedi.

Laboratuvar Kullanım Kuralları ve Temizliği Eğitimi 

Okyanus Kolejleri Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı'nda öğrenciler sadece bilim alanında değil, laboratuvar ile ilgili olarak da eğitim alıyorlar. Öğrenciler laboratuvarı kullanmadan önce laboratuvar kullanım kuralları ve laboratuvar temizliği hakkında bilgilendiriliyor. 

Laboratuvar sadece Okyanus Koleji öğrencileri değil dışarıdan gelen tüm araştırmacılar ve öğrenciler için hafta içi her gün saat 09.00-16.00 saatleri arasında açık olacak.

Okyanus Kolejleri Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı'nı kullanmak isteyenler BARGEM Proje Koorinatörü Duygu Celepcioğlu Yavuz  ile iletişime geçebilirler. 


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
09 Şubat 2016, Salı 14:54
Okunma
:
12.464 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları