Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri’nde Yazarlık Serüveni Başlıyor!
Okyanus Kolejleri’nde Yazarlık Serüveni Başlıyor!
  • Paylaş
"Öğrenmeyi Öğretiyoruz" sloganıyla eğitim sektöründe fark yaratan Okyanus Kolejleri'nde farklılaştırılmış eğitim çalışmaları devam ediyor...

Türkiye'nin eğitim markası Okyanus Kolejleri'nde öğrencilerin hem yazı yazma konusundaki önyargılarını kıracağı hem de yepyeni, farklı, taze fikirlerin ortaya çıkarılabileceği bir düşünme ve düşündüklerini ifade edebilecekleri yazarlık serüveni başlıyor!

Okyanus Kolejleri ortaokul kademesinde uygulanacak olan yazarlık atölye çalışmaları müfredatın dışında öğrencilerin duygu, düşünce ve hayallerini özgürce yazabilmeyi, okuyucuyu etkileyebilmeyi, alışılmışın dışına çıkmayı ve çıkarabilmeyi amaçlayan bir etkinliktir. Bu amaçla Okyanus Kolejleri'nde öğrenciler bu yıl yazarlar ile buluşarak yazarlık atölye çalışmalarını gerçekleştirecekler.

Velilerin ve öğrencilerin sorduğu "Okulda yazarlık öğrenilebilir mi?” sorusu Okyanus Kolejleri'nin gerçekleştirmiş olduğu yazarlık atölye çalışmaları ile cevap bulacak.

“Yazarlık” Çalışmaları Nasıl Yapılacak?

Okyanus Kolejleri yazma atölye çalışmaları öğrencilerin ilgilerini çekecek düzeyde ve onların daha istekli yazmalarını, meraklarını uyandırmayı amaçlayacak şekilde gerçekleştirilecek. “Saçmalama etkinliği, yenilebilir malzemelerle yenilemeyecek yemek tarifleri hazırlama, bilmeceler yazma, otobiyografik şiir yazma etkinliği, kolektif hikaye yazma …” gibi hem dikkat çeken hem merak uyandıran birçok etkinlikle öğrenciler 'yazma becerilerini' gösterecekler.

Öğrenciler  yazarlık ile ilgili kitapların yazarları ile buluşarak birebir atölye çalışmalarına katılacaklar. Okyanus Kolejleri tüm kampüslerine gidecek olan yazarlar öğrenciler ile birlikte beyin fırtınaları yaparak şiir, öykü, ve masal gibi bir çok eğlenceli yazılar hazırlayacaklar.

Okyanuslu Öğrenciler Yazarlarla Atölye Çalışmasında

Okyanus Kolejleri Ortaokul öğrencileri bu yıl; Nemesis Yayınları’ndan çıkan, Okyanus Kolejleri 5. sınıf öğrencilerinin yazma derslerinde kullandığı “Kızlar /Erkekler İçin Yazma" kitabının yazarı Erdal Çakıcıoğlu,

Bilgi Yayınevi’nden çıkan, 6. sınıf öğrencilerinin özgün birer yazar olmalarında onlara yardımcı olan “Eğlenceli Şeyler Kitabı”nın yazarı Mavisel Yener,

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan, 7. sınıf öğrencilerinin hayal dünyalarını sonuna kadar zorlayacak olan "Genç Yazarın Seyir Defteri" kitabının yazarı Elif Durak,

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan, 8. sınıf öğrencilerinin şiirle ve duygularla daha çok iç içe olmasını sağlayacak olan  “Orhan Veli  - Sakın Şaşırma (Seçme Şiirler)” kitabı ile ilgili olarak da yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı ile bir araya gelecekler.

Yazarlık Çalışmalarının İlki Antalya Okyanus Koleji'nde

Okyanus Kolejleri tüm kampüslerinde gerçekleşecek olan atölye çalışmalarının ilki 13 Ekim  2015 tarihinde Antalya Okyanus Koleji'nde gerçekleşti. 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
13 Ekim 2015, Salı 14:30
Okunma
:
11.890 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları