Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri’nde Bilingual Eğitimi Veli Bilgilendirme Semineri Yapıldı
Okyanus Kolejleri’nde Bilingual Eğitimi Veli Bilgilendirme Semineri Yapıldı
  • Paylaş
Bahçeşehir ve Halkalı Okyanus Koleji’nde 18 Ekim 2014 tarihinde Bilingual Eğitim Danışmanı Kathleen Shirley Glenwright, velileri Bilingual Eğitim Modeli hakkında bilgilendirdi.

Bilingual eğitim danışmanı Kathleen Shirley Glenwright, veli bilgilendirme seminerinde öğrencilerin dil eğitiminde velilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğine değinerek velilerin çocuklarının dil eğitiminde doğru bildikleri yanlışları görmelerini sağladı. Seminer sonunda veliler Okyanus Koleji'nin Bilingual Eğitim Modeli'ni uygulaması hakkında memnuniyetlerini dile getirdiler. Veli görüşlerlerini okumak için tıklayınız.

‘ Afedersiniz Anlıyorum Ancak Hata Yapmaktan Korkuyorum’

Seminerde insanların yabancı dil kullanırken hata yapmaktan korktuklarını belirten Shirley “Dil eğitiminde gramer kalıplarını ezberleyerek ilerleyen bir kişi İngilizce konuşan biriyle karşılaştığında ‘ afedersiniz anlıyorum ancak konuşamıyorum’ diyor oysaki bu cümle ‘ afedersiniz anlıyorum ancak hata yapmaktan korkuyorum’ demek oluyor. Çünkü bu öğrenciler derslerde doğal dile yeteri kadar maruz kalmıyorlar. Bizim bu sistemdeki amacımız öğrencileri doğal dile mümkün olduğunca maruz bırakıp öğrencilerimizin dil edinmesini sağlamaktır.” diyerek ağırlıklı gramer işlemenin kişileri hata yapmaktan korkmasına neden olduğunu vurguladı. Okyanus Kolejleri Okul Öncesi’nde ise dil eğitimi ‘Bilingual Eğitim’ programıyla  gramer ağırlıklı değil de doğal yaşam akışında bir paylaşma süreci şeklinde sunularak öğrencilerin İngilizce’yi anadili gibi konuşması sağlanıyor.

Dil Öğrenmede En Önemli Araç Eğlence

 Semirde Çocukların bir dili öğrenmede en önemli aracının eğlence olduğuna inandığını ve İngilizce’nin doğal yaşam akışında anlatılması gerektiğini belirten Shirley, Okyanus Kolejleri’nin okul öncesi dil eğitimindeki en önemli amaçlarından birinin İngilizce derslerinde çocukların eğlenmesini sağlamak olduğunu belirtti. Çocukların her zaman olumlu yönde motive etmemizi öğütleyen Shirley “Yapılan bir araştırmada 5 yaşındaki bir çocuk günde sadece 32 olumlu söz duymasına karşın, 432 olumsuz söze maruz kalmakta. Çocuklarımıza ‘daha iyi olmalı, bunu böyle yapma, güzel olmamış vb.’  gibi cümleleri söylemekten kaçınmalıyız.” diyerek motivasyonun dil öğrenmede önemli olduğunu vurguladı.

Bilingual Eğitimi Veli Bilgilendirme Semineri 25 Ekim 2014 Cumartesi Avcılar ve Ateşehir Okyanus Koleji’nde velileri bilgilendirmeye devam edecek. 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
21 Ekim 2014, Salı 11:14
Okunma
:
10.580 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları