Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Lise Öğrencileri BARGEM'le 160 Proje Gerçekleştirdi
Okyanus Kolejleri Lise Öğrencileri BARGEM'le 160 Proje Gerçekleştirdi
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri lise kademesi öğrencileri, ortaokul kademesi proje asistan öğrencileri ile birlikte 2015-2016 eğitim öğretim yılının sadece ilk dönemi tüm branşlardan toplamda 160 proje gerçekleştirdiler.

BARGEM desteği ile Okyanus Koleji lise öğrencilerinin, ortaokul kademesinden kendilerine seçtikleri asistan öğrenciler ile birlikte 2015-2016 eğitim öğretim döneminin sadece ilk döneminde 400 e aşkın öğrencimiz ile 160 proje gerçekleştirildi.

Böylece Okyanus Kolejleri bilime verdiği önemi ve benimsediği “yaşayarak öğrenme” ideolojisini bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Fizik, kimya, biyoloji, sosyoloji, psikoloji, tarih, coğrafya, bilgisayar gibi hemen hemen tüm alanlarda gerçekleştirilen proje çalışmalarında lise kademesindeki öğrencilere ortaokuldan öğrenciler de asistanlık yaptılar.

Gerçekleştirilen proje çalışmalarında öğrenciler, henüz lisedeyken bulundukları illerin önde gelen üniversitelerinden akademisyenlerle çalışma imkanı bulmuş ve üniversite laboratuarında bir birinden farklı çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Çalışmaların bir kısmı ise Avcılar Okyanus Koleji’nde yer alan Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı’nda yine üniversiteden gelen akademisyenler eşliğinde tamamlanmıştır.

Öğrenciler çalışmalarında birbirinden ilginç projeler ortaya koydular. Örneğin; enerji sorununa çözüm olarak organik güneş pili ürettiler, atık balık pullarını değerlendirerek kompozit elde ettiler, kansere çözüm aradılar, matematiğin sanatla olan bağlantılarını araştırdılar, türkülerimize ve masallarımıza can verdiler,  Koah hastalığına çözüm aradılar, yumurta kabukları ile çevreye büyük zararı olan ötrafikasyonu önlemeyi başardılar. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş tarihi değerler ve birtakım sosyolojik sorunlar üzerinde çalışmalar gerçekleştirdirler.

Destek olan tüm akademisyenlere ve BARGEM’e teşekkür ediyor, öğrencilerimizi gerçekleştirdikleri çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. 


Haber
:
Pınar ÇETİN
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
09 Şubat 2016, Salı 12:27
Okunma
:
4.582 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları