Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Lise Kademesi "Proje Asistanım" Projesi Başladı
Okyanus Kolejleri Lise Kademesi "Proje Asistanım" Projesi Başladı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Lise kademesi, ortaokul öğrencilerine bilimsel çalışmalarda asistanlık yaparak, öğrencilerin küçük yaşlarda, lisede yapılan proje çalışmalara dahil olmasını sağlamak için "Proje Asistanım" projesini uygulamaya geçirdi.

Okyanus Kolejleri Lise kademesi, ortaokul öğrencilerini bilimsel çalışmalara asistan olarak dahil ederek, küçük yaşlarda öğrencileri proje çalışmalarına katıyor. Böylece öğrenciler erken yaşta proje yapımı ve aşamaları hakkında bilgileniyorlar.

Nasıl Asistan Öğrenci Olunur?

Asistan öğrenci olmak isteyen ortaokul öğrencileri, BARGEM tarafından belirtilen konulardan ilgi duydularına adlarını yazdırıyorlar. Bu konu hakkında en iyi çalışmayı yapan öğrenciler asistan öğrenci olmaya hak kazanıyor. Böylece erken yaşta ulusal ve uluslararası proje çalışmalarında görev alarak, proje çalışmaları hakkında tecrübe sahibi olma fırsatı elde ediyorlar.

“Proje Asistanım” Projesinin Amacı:

Projenin amacı, ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak.

Ayrıca öğrencilerin, ilgi duydukları Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında deneyimlerini sağlamak.

“Proje Asistanım” Öğrenci Kazanımları:

Özgüven ve düşünme becerileri 

Sosyalleşme ve ürün ortaya koyma 

İşbirliği ve araştırma becerisi 

Etkili öğrenme ve yaşama dönüklük

“Proje Asistanım”Projesindeki Öğrencinin Görevleri:

  • Konuyla ilgili kaynak taraması yapma ve bilgi(veri) toplama.
  • Kontrollü deney aşamasında deney düzeneği hazırlama ve deney raporu hazırlama.
  • Proje posteri ve sunumu hazırlama.

“Proje Asistanım” Öğrenci Görüşleri:

Öğrenciler bu proje kapsamında edindikleri kazanımları ve görüşlerini şu şekilde dile getirdiler: “Bu yöntem sayesinde konuları kolayca daha net bir şekilde algılayabiliyoruz. Yani doğrudan uygulama içerdiği için bilgiyi daha kolay şekilde kendi zihnimize yerleştirebiliyoruz."

“Aslında bir yerde bilim insanı gibi hissediyoruz kendimizi. Çünkü yeni bir şey ortaya koyuyoruz. Bu çok güzel bir şey. Yani artık öğrenciliği biraz geçip kendi sistemimizi yapmış oluyoruz.”

BARGEM Hakkında

Kariyer Odaklı Kariyer Gelişim Eğitim Modeli çerçevesinde faaliyet gösteren Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (BARGEM) 2006 yılında Okyanus Kolejleri bünyesinde kuruldu.

10 yıllık bu süreçte 1282 öğrenci ile 670 proje üretildi. Öğrencilerimiz, 108 Türkiye 20 dünya derecesi aldı. Bu sene ortaokul öğrencileri arasından, 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına hazırlanan projeler için, TÜBİTAK proje asistanı seçimi yapılıyor.

Asistan olmak isteyen öğrenciler, ilgi duydukları konuda adlarını yazdırarak, bu konu hakkında çalışmalar yapıyor. Bu amaçla en iyi çalışmayı yapan öğrenciler seçilerek asistan öğrenci olmaya hak kazanıyor.

 

 


Haber
:
Duygu CELEPCİOĞLU YAVUZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
19 Ocak 2016, Salı 22:33
Okunma
:
9.554 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları