Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri İlkokullarında “Sorumluluğumun Farkındayım” Değerler Eğitimi Etkinliği
Okyanus Kolejleri İlkokullarında “Sorumluluğumun Farkındayım” Değerler Eğitimi Etkinliği
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri İlkokul PDR bölümü, Geleceğimize Değer projesi kapsamında ilkokul öğrencileri arasında yürüttüğü değerler eğitimlerine bu ayda devam ediyor. Şubat ayı değerler eğitimi konusu, “Sorumluluk”.

Sorumluluk; erken çocukluk döneminden itibaren çocuğun yaşına, cinsiyetine ve gelişim düzeyine uygun olarak görevlerini yerine getirmesidir. Hayat ile ilgili diğer değerler gibi sorumluluk da, çocuğun öncelikle anne babasından daha sonra sosyal çevresinden öğrendiği ve geliştirdiği bir beceridir. Çocukların gelişmesini desteklerken onlara hayatları boyunca gereken iç disiplin, otokontrol ve görev bilincini küçük yaşlarda kazandırılacak sorumluluk bilinci ile sağlanmaktadır.

Okyanus Kolejleri ilkokullarında, Şubat ayının ilk haftasında öğretmenler sorumluluk bilincinin önemi hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Her yaş grubuna yönelik sorumluluklar ve dikkat edilmesi gereken davranışlar ile ilgili örnekler verdiler.

Aile Katılımlı “Sorumluluğumun Farkındayım” Etkinliği

Öğretmenlerin bilgilendirmesi dışında, sorumluluk değeri eğitimi kapsamında bir aile etkinliği de düzenlendi. Öğrenciler evde aileleriyle beraber karar verdikleri bir konuda, bir hafta boyunca sorumluluk alarak 15-21 Şubat tarihleri arasında  sorumluluk çizelgelerini doldurdular. 22 Şubat tarihinde sorumluluklarını uygularken çekilmiş fotoğraflarını sınıfa getirerek, sorumluluk etkinliğini arkadaşlarına anlattılar.

Gelen fotoğraflar sınıflara göre kolaj yapılarak, 25 Şubat 4 Mart tarihleri arasında kampüslerde sergilenecek.

Sorumluluk etkinliği fotoğrafları #gelecegimizedeger ve #sorumluluklarımınfarkındayım hashtagi ile sosyal medyada yayınlanacaktır. Dileyen veliler fotoğraflarını aynı hashtag ile sosyal medyada yayınlayarak, etkinliğe destek verebilirler.


Haber
:
Eda NUR OĞUZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
09 Şubat 2016, Salı 18:23
Okunma
:
15.987 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları