Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji PDR Birimi Hizmet İçi Eğitimlerine Başladı
Okyanus Koleji PDR Birimi Hizmet İçi Eğitimlerine Başladı
  • Paylaş
Öğrenmeyi öğretmek vizyonuyla hareket eden Okyanus Kolejileri'nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, yeni eğitim öğretim yılında da velilere ve öğrencilere en verimli desteği verebilmek adına hizmet içi eğitimlerine başladı.

Hizmet içi eğitim kapsamında ilk olarak Bahçelievler Okyanus Koleji'nde 25 Ağustos 2015 Cuma günü saat 9.00’da okulöncesi ve ilkokul kademelerinde görev alan rehber öğretmenlere Benego Dikkat Testi ile ilgili bilgilendirme semineri yapıldı.

Seminerde öncelikle dikkatin ne demek olduğundan ve neden önemli olduğundan bahseden Halil İbrahim Erden, daha sonra dikkat türlerinin neler olduğundan, her bir dikkat türünün öneminden, sosyal yaşantıdaki ve akademik süreçteki bizlere sağladığı yararlardan bahsetti. Bunun dışında seminerde yaşamımızda önemli bir yeri olan ‘dikkat’ kavramının, dağınıklığı ya da eksikliği söz konusu olduğunda da ne gibi sıkıntılara ve sorunlara yol açtığı da ele alındı.

Günlük yaşantı içinde çok karıştırılan  ‘dikkat eksikliği’ ve ‘dikkat dağınıklı’ kavramlarına özellikle vurgu yapılan seminerde, bir çocukta dikkat eksikliği var demek için nelerin olması gerektiği örnekler üzerinden açıklandı.  Her insanın zaman zaman dikkat dağınıklığı yaşayabileceği ancak bunun dikkat eksikliği olmadığı rehber öğretmenlerin deneyimledikleri vakalar üzerinden ele alındı.  Rehber öğretmenlerin bu konu hakkındaki soruları cevaplandırılmış olup, seminerin sonunda ailelerin de bu gibi durumlarda neler yapması gerektiği, çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği hakkında bilgilendirme yapılarak seminer tamamlandı. Seminer bitiminde ise Halil İbrahim Erden'e katkılarından dolayı, çiçek takdim edilerek teşekkür edildi.

“Çocuklarda Gözlem ve Görüşme Teknikleri” Semineri

Uzman Klinik Psikolog Murat Artıran tarafından 26-27 Ağustos 2015 tarihlerinde verilen “Çocuklarda Gözlem ve Görüşme Teknikleri” eğitiminde Okyanus Kolejleri Okul Öncesi ve İlkokul PDR uzmanları gözlem ve görüşme teknikleri ile ilgili bilgilerini güncelleme ve çocuk psikolojisi alanındaki gelişmeleri öğrenme fırsatını buldular. Okyanus Kolejleri Okul Öncesi ve İlkokul PDR uzmanlarının en çok önem verdiği konulardan biri olan gözlem; doğal gözlem, sınıf gözlemleri, gözlem teknikleri konu başlıkları altında Murat Artıran tarafından aktarıldı. Hizmet içi eğitimi boyunca PDR uzmanları teorik bilgilerin yanında, vaka paylaşımlarında da bulundular. Yeni eğitim öğretim yılında da çocukların sosyal duygusal gelişimlerinin takibi adına, PDR uzmanları gözlemlerine ve gözlem sonrası paylaşımlarına devam edecekler.

 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
10 Ekim 2015, Cumartesi 13:35
Okunma
:
18.631 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları