Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Ortaokullarında "Fark Et!" Farkındalık Projesi Başladı
Okyanus Koleji Ortaokullarında "Fark Et!" Farkındalık Projesi Başladı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ortaokul öğrencileri için farkındalık, duyarlılık ve sosyal sorumluluk projelerini birleştirerek Türkiye’de bir ilk olan "Fark Et!" Farkındalık Projesi'ni başlattı.

Okyanus Kolejleri ortaokul öğrencilerinin akademik başarıları ve yeteneklerinin yanı sıra öğrencilerinin  farkındalık düzeylerini en üst seviyeye ulaştırmak, toplumsal duyarlılıklarını arttırmak, empati kurma becerilerini iyileştirmek, yardımlaşma duygusunu geliştirmek, biz ve onlar düşüncesini ortadan kaldırmak için "Fark Et!"Farkındalık Projesi'ni başlattı.  

"Fark Et!" Farkındalık Projesi  Geleceğe Bir Yatırımdır

Okyanus Kolejleri Ortaokul Rehberlik Ana Bölüm Başkanı Çiğdem Aghazadeh "Fark Et!" Farkındalık Projesi ile ilgili olarak ‘‘Bu proje Okyanus Kolejleri ortaokul öğrencilerinin duyarlılık, sorumluluk duygusu, empati ve daha nice olumlu kişilik özelliklerini geliştirmelerine etki sağlayan bir projedir. Ortaokul çağındaki bireylerin kişiliklerine katılacak olan her yararlı ve olumlu davranış kişilerin hayat boyu o iyi ve faydalı davranışa sahip bir birey olmasını sağlayacaktır."

"Aynı zamanda bu proje geleceğe bir yatırımdır. Çünkü, Okyanus Kolejleri mezunları, geleceğin idarecisi, sanatçısı olarak çeşitli iş alanlarında bu ülkeye katkı sağlayacak çalışmalar yapacaktır. Aldıkları bu farkındalık eğitimi iş hayatlarında verecekleri hizmet ve yapacakları ürünlerde kendisini gösterecektir." dedi.

"Fark Et!" Farkındalık Projesi Sosyal Sorumluluğu da Kapsıyor

Okyanus Koleji öğrencileri, velileri, öğretmenleri tüm birimleriyle işbirliği içinde "Fark Et! Projesinde yer alıyor. 

Fark Et! Farkındalık Projesi kapsamında ilk yapılan ‘Karanlıkta Diyalog’ farkındalık etkinliği oldu. ‘Karanlıkta Diyalog’ ile tüm ortaokul öğrenciler Görme Engelli Bireylerin bir gününü yaşadılar. 

Projesi kapsamında Anneler Günü'ne özel olarak Mayıs ayında huzurevlerine ziyaret gerçekleştirilecek. Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri çeşitli etkinler gerçekleştirecekler ve  öğrencilerin aileleri tarafından gönüllülük kapsamında hazırlıklar yapılacak.

"Fark Et!" Projesi kapsamında yapılacak daha bir çok kişilik gelişimine katkıda bulunan etkinlik çalışmaları ileriki günlerde devam edecek.

 


Haber
:
Çiğdem AGHAZADEH
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
18 Şubat 2016, Perşembe 23:26
Okunma
:
16.019 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları