Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Öğrencilerinin Bilim Yolculuğu Nasa ile Başladı!
Okyanus Koleji Öğrencilerinin Bilim Yolculuğu Nasa ile Başladı!
  • Paylaş
Öğrencilerimizin Temel Bilimlere ilgisini artırmak, başarılı bilim insanlarımızla e-konferans yöntemiyle tanışmalarını sağlamak, onların meslekleri hakkında bilgi sahibi olmalarını, çalışarak neler başarabileceklerini görmelerini sağlamak amacıyla ilk e-konferansımızı gerçekleştirdik.

Fen lisesi ve ortaokul öğrencilerimiz, NASA da görev yapmakta olan Dr. Umut Yıldız ile canlı e- konferans yaparak, “Derin Uzayda Bilim” adlı eğitime katılım sağladılar. 
Ülkemizin yetiştirdiği en önemli bilim insanları arasında olan Dr. Yıldız, konuşmasında, öğrencilerimize Uzay bilimleri alanında gerçekleştirilmiş, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Uzay teknolojilerinin günümüzdeki öneminden bahsederek, bu önemin yakın bir gelecekte çok daha artacağına vurgu yaptı. Öğrencilerimizi bu alandaki çalışmalara yönlenmeleri için heveslendirerek onlara cesaret aşıladı.

Konferans esnasında öğrencilerimize de söz hakkı tanıyan Dr. Umut Yıldız, onların bahsi geçen konular hakkında görüşlerini değerlendirip, akıllarına takılan sorulara yanıtlar verdi.  
"Bilime Yolculuk" projesi, Türkiye genelinde lise ve ortaokul da okuyan öğrencilerin fen bilimlerine olan ilgisini artırmak, fen ve temel bilimler sayesinde kendileri için ve ülkemiz için neler yapabileceklerini örnekleriyle görmelerini sağlamak ve bunu bizzat kendileri başaran örnek insanlardan bilgi almalarını sağlamak amacıyla kurulmuş bir topluluktur. Öğrencilerin, başarılı bilim insanlarıyla tanışmaları, e-konferans yoluyla bir araya gelmeleri, onların meslekleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve derslerini izlemeleri için gerekli şartları temin etmek üzere çalışmalar yapmaktadırlar.

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli bilim insanlarının bir arada bulunduğu ve kendilerine Bilim Yolcuları diyen bu topluluk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan sanal bir platform üzerinden belirli zamanlar içerisinde bu konferansları gerçekleştirmektedir. 
BARGEM birimi proje koordinatörü Duygu Yavuz, Okyanus Kolejlerinin de, bu platformun bir parçası olduğunu ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde bu konferanslara birçok öğrencimizle katılım sağlanacağını belirtti. 
 


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
20 Şubat 2018, Salı 16:52
Okunma
:
2.177 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları