Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus İlkokul Öğrencileri 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı
Okyanus İlkokul Öğrencileri 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü Kutladı
  • Paylaş
Okyanus Koleji İlkokul Kampüslerinin tümünde "Haklarımı Biliyorum" etkinliği ile '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' çoşkuyla kutlandı.

Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi  Hakkında Bilgilendirmeler Yapıldı

Sınıf Öğretmenleri tarafından öğrencilerimize "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi" hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Rehberlik birimi tarafından hazırlanan çocuk hakları videoları sınıflarda, konferans salonlarında izletildi. Öğrencilerimiz ana–babanın rolü ve sorumluluğunu, bunun ihmal edildiği durumlarda ise devletin rolü ve sorumluluğunun neler olduğu, yaşama ve gelişme, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişme, eğlence, dinlenme ve kültürel etkinlikler için zamana sahip olma, düşünce ve ifade özgürlüğü, kendileriyle ilgili konularda görüşlerini dile getirme hakkı olduklarını, özel gereksinimleri olan çocukların devlet tarafından korunması haklarının olduklarını öğrendiler. Öğrenciler edindikleri bilgiler doğrultusunda resimler ve pankartlar hazırladılar.

Pankartlar Eşliğinde Yürüyüşler Gerçekleştirildi

Okul başkanları hazırladıkları konuşmalar ile günün anlam ve önemini belirttiler. Öğrencilerimiz hazırladıkları pankartlarla okul içerisinde yürüyüşler gerçekleştirdiler. Şarkılar, sloganlar eşliğinde çocuk haklarının önemini vurguladılar ve haklarına sahip çıktılar.

Çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, yöneticilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Tüm çocukların daha mutlu olduğu ve korunduğu, her alanda temel çocuk haklarının uygulandığı bir dünya dileriz.

 

 

 


Haber
:
Eda Nur Oğuz
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
29 Kasım 2016, Salı 15:05
Okunma
:
22.890 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları