Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus İlkokul Kademesi Değerler Eğitimi Çalışmaları Kapsamında ''Tanışıyorum-Tanıştırıyorum'' Etkinliği Yaptı
Okyanus İlkokul Kademesi Değerler Eğitimi Çalışmaları Kapsamında ''Tanışıyorum-Tanıştırıyorum'' Etkinliği Yaptı
  • Paylaş
Öğrenciler İletişimin Önemini Kavradı

İletişim becerileri gelişmiş bir birey, özellikle başkalarını anlamada, onların duygu ve düşüncelerini onlarla özdeşleşerek görme duyarlılığı kazanır. Sosyal beceri gerektiren alanlarda ve kişiler arası ilişkilerde de daha başarılı bir birey olur. İlkokul eğitim süreci içerisinde bu becerilerin gelişimini sağlamaya çalışmaktayız. Öğrencilere kişilerarası ilişkilerin önemini aktarmak amacıyla iletişimin ilk basamağı olan tanışma kavramını benimsetmeye yönelik çalışma ortamı oluşturabilmek ve farkındalık duygusunu geliştirerek bu kavramları pekiştirebilmek, iletişim kurmayı eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve ekip ruhu oluşturabilmek amacıyla değerler eğitimi çalışmaları kapsamında ekim ayında arkadaşlık değerini işledik.

Sınıf öğretmenleri derslerde arkadaşlık değeri ve arkadaşlıkta iletişimin önemini anlattılar. Öğrenciler kura yoluyla isimlerini çektikleri  “arkadaşlarının en çok sevdiği oyunun ne olduğunu, onu en çok mutlu eden ve en çok üzen davranışın ne olduğunu ve arkadaşlarının en çok sevdiği özellikleri üç kelime ile anlattılar. Arkadaşları da doğru bilip bilemediği hakkında geri bildirimlerde bulundular. Böylelikle öğrencilerimizin birbirlerini ne kadar doğru tanıdıklarını, birbirlerini anlama ve empati kurabilme, duygularını ve düşüncelerini ifade edebilme fırsatını bulmuş oldular.

 

 


Haber
:
Fırat TUMBUL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
28 Ekim 2016, Cuma 15:52
Okunma
:
19.990 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları