Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrencilerimiz Kendi Oyunlarını Çizmeye Başladılar
Öğrencilerimiz Kendi Oyunlarını Çizmeye Başladılar
  • Paylaş
Okyanus Koleji öğrencileri ‘Oyununu Çiz (Draw Your Game)' uygulamasıyla kendi video oyunlarını oluşturmaya başladılar.

Kendi oyunlarımızı çizmeye başladığımız Draw Your Game atölye çalışmamızın ilki Bahçeşehir Okyanus Koleji 5. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla başlamış oldu.

Öğrencilerimiz oyunun geçtiği dünyayı iki farklı çalışma ile oluşturmaya başladılar. Bu çalışmalardan bir tanesi 3D yazıcıdan alınan parçalarla oluşan dünya, diğeri ise kâğıda dört farklı renk kullanarak çizdikleri kendi tasarımlarıyla oluşmuş dünyadır.

Öğrencilerimiz durağan zeminler için siyah renk, karakterlerin etrafta hareket ettirebileceği nesneler için mavi renk, karakterlerin sıçrama yapabileceği unsur için yeşil renk, karakterleri veya mavi nesneleri yok etmek için ise kırmızı rengi kullandılar.

Dünyalarında ise iki farklı mod bulunmaktadır. Bu modlar ‘Kaçış’ modu ve ‘Yoketme’ modu. Kaçış modu karakterin kaçıp oyunu kazanabilmesi için kâğıttan bir çıkış yolu bulması, diğer mod olan Yoketme modu ise mavi nesneleri kırmızı nesnelere itip onları yok edebileceği moddur.

Bu atölye çalışmasında ilgi çeken bir diğer unsur, kullanmış olduğumuz materyallerin tinkercad uygulaması kullanılarak hazırlanması ve 3D yazıcıdan alınan parçalarla oluşturulmuş olmasıdır.

Öğrencilerimize bu çalışmayı yapan ‘Çocuklar İçin 3 Boyutlu Tasarım’ kitabı yazarı Yusuf Ulufer hocamıza ayrıca teşekkür ederiz.

Okyanus Koleji öğrencileri tüketen değil üreten nesil olma yolunda ilerlemelerini hızla devam etmektedirler.

 


Haber
:
Mete DOĞANAY
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
17 Kasım 2016, Perşembe 12:01
Okunma
:
17.914 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları