Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Moment Dergisi'nin Merakla Beklenen 4.Sayısı Çıktı
Moment Dergisi'nin Merakla Beklenen 4.Sayısı Çıktı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Lise kademesinin Kariye Odaklı Yetenek Gelişim Sistemi dahilinde Fen Bilimleri Kariyer Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Moment Dergisinin 4.sayısı birbirinden ilginç konularla siz değerli okurların karşısında.

Moment Dergisi'nin merakla beklenen 4. sayısında birbirinden ilginç konular yer alıyor:

"Fizik Seni Seviyorum, Çünkü ......"

Öğrenciliğimizde sanırım en çok zorlandığımız ders Fizik olsa gerek. Peki, bu zor dediğimiz dersi daha anlaşılabilir hale getirmek ve bunu yaparken eğlenmek mümkün değil mi? İşte Fizik dersini sevmeniz için 6 neden.

"Kazmadan Gömü Haritası Çıkarmak"

Antik yaşam alanı veya daha da büyük olan bir antik kent düşünün. Çok büyük boyutlarda araştırma kazısı yapmak zaman-maliyet açısından büyük zorluklar getirebilir. Acaba gömülü yapıların haritalandırılmasında ekonomik hızlı ve net sonuç veren Fiziksel sistemlerden yararlanılabilir mi?

"Yeryüzünde Uzayı Yaşamak Artık Mümkün"

Ağırlıksız olmak Yerçekimi ivmesini hissetmemek sadece uzayda mı? Astronotların yaşadığı deneyimleri yaşayabilir miyiz?

 "Samanyolundan 46 Milyar Pixelli Fotoğraf"

Fotoğraf makinelerimizde, cep telefonlarımızda 10 MegaPixel (10milyon Pixel) fotoğraf çekebiliriz. Peki 46 Milyarlık Samanyolu galaksimizden fotoğraf çekebilir miyiz? Çekilirse neye benzer?

"Şarjı 1 Hafta Dayanan Cep Telefonları" 

Cep telefonlarımızın şarjının uzun süre gitmemesinden şikâyetçi olmayan yoktur herhalde. Peki ya 1 hafta şarj istemeyen bataryalarla tanışmamız çok mu uzakta?

"Yüksek  Plazma Fiziği Neyle Uğraşır?"

Fen Bilgisi ile tanıştığımız günden bu yana maddeleri Katı-Sıvı-Gaz olarak üç hale ayırdık. Liseye geldiğimizde Plazma da var dediler. Peki ya Yüksek Enerji Fiziği namı değer, Plazma Fiziği neyle uğraşır? 

 Moment Dergisi'nin 4. sayısına buradan ulaşabilirsiniz. 

 


Haber
:
Gökay BAKAR
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
01 Şubat 2016, Pazartesi 10:32
Okunma
:
17.342 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları