Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mehmet Akif Ersoy' u 80. Ölüm Yıl Dönümünde Andık
Mehmet Akif Ersoy' u 80. Ölüm Yıl Dönümünde Andık
  • Paylaş
Büyük Ustayı Andık

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 80. yıl dönümünde Edirnekapı Şehitliği’ndeki kabri başında Okyanus Kolejlerinin düzenlediği programla öğretmen ve öğrenciler tarafından anıldı.

Zamanın derinliğinde bir ses, insanlığın onuruna bir nefes, görünen görünmeyen bin hayra muktedir Akif’in ruhudur, yeri göğü inleten nesli hissettirir. Merhum Akif hayatımızın derinine yer etmiş ince bir sızıdır. Hayatı boyunca yokluğu var bilmiştir. Zamanın ederine değil insanlığın değerine gönül vermiştir. Kendi vatanı için savaşmanın yanında insanlığın onuru için de mücadele veren Türk insanını, maddi yokluğu hayatına yansıtmadan, içindeki manevi zenginlikle en güzel şekliyle o hissettirmiştir.

Yazdığı İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu zamanlarında millete cesaret vermiş ve moral olmuştur. “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. “ diyerek yaşanan zorlu süreci kısa fakat özlü bir şekilde ifade etmiştir. Tüm milletimizin gönlünde yer alan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, eserleri ve duruşuyla kendinden sonraki nesillere örnek olmuştur. Vatan ve bayrak sevgisini aşılayan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy bütün eserleriyle yad edilecektir.

Bu durumun bilincinde olan Okyanus Koleji öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’u ölüm yıldönümünde mezarı başında anarken; vatan borcunu ödeyip ebediyete göç eden aziz şehitlerimizi de dualarında unutmadı. İstiklal şairimizin kabrini ziyaret edip çiçeklerini bıraktıktan sonra Polis Şehitliği’ne de giderek ziyarette bulundular. Onlar olan minnet borcunun asla ödenemeyeceğinin bilincine bir kez daha vardılar. Merhum Akif’i istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyoruz.

 


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
30 Aralık 2016, Cuma 16:50
Okunma
:
14.036 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları