Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kemerburgaz Okyanus Koleji Özel Bir Seminere Ev Sahipliği Yaptı
Kemerburgaz Okyanus Koleji Özel Bir Seminere Ev Sahipliği Yaptı
  • Paylaş
İstanbul Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Ayça Köksal Konik, Okyanus Kolejleri Kemerburgaz Kampüsü’nde Üstün Zekâlılar ve Yetenekli öğrencilerin eğitimi hakkında velilere sunum gerçekleştirdi.

19 Mart 2016 Cumartesi günü, Okyanus Kolejleri Kemerburgaz Kampüsü Yard. Doç. Dr. Ayça Köksal Konik’i ağırladı. Üstün Zekâlı çocukların eğitimi ile ilgili velilere özel bir seminer veren Ayça Köksal Konik, “Çocuklarımızdaki farkı görebilmek için, önce kendimiz olaylara ve onlara bakış açımızı değiştirmeliyiz.” diyerek, eğitim ile ilgili önemli detayları velilerimize aktardı.

Bakış Açılarının Düzeltilmesi Gerekmektedir…

Ülkemizde başlı başına bir eğitim sorunu vardır. Bunun düzeltilebilmesi için öncelikle bakış açılarının değiştirilmesi gerekiyor. Zekâ anlayışlarının ve kültürlerin tanımı her ülkeye göre farklılık göstermektedir. Biz Türkiye’de her şeyi şekillendirmeye, etiketlemeye çalışıyoruz. Bu başlı başına bir yanlıştır. İngiltere, İrlanda gibi ülkeler eğitimde iyileştirmeler yaparken, bu durum biz de ayrıştırma ile çözülmeye çalışılıyor.

Aileler Çocuklarının Farkında Olmalı…

Biz de kalıplaşmış bazı cümleler vardır. “Ben de çocukken erken konuşmaya başlamışım!” gibi. Aileler çocuklarını hep kendi potansiyellerine göre yetiştirmeye çalışırlar. Aslında bu yapılan yanlışlardan birisidir. Hiçbir çocuk annesi ya da babası gibi olmak zorunda değildir. Aile bu açıdan önce kendini bilinçlendirmeli, sonra çocuğunu bilinçlendirmelidir. Beyni bir kas gibi düşünün. Daha çok çalışma, daha iyi verim alınmasını sağlar. Beyin alıştırma yaptıkça gelişir ve çocuğun ufku böylelikle sınırları aşabilir.

Bırakın Hata Yapsınlar!

Aileler çocuklarına en küçük bir hata için bile müsamaha göstermezler. Konuyla ilgili hemen bir çıkış gelir ve çocuk geri çekilir. Bir daha da kendisini ileriye götürecek her davranıştan uzak durur. Ailelere önerim bırakın çocuklarınız hata yapsınlar, onların her hatası aslında onları daha ileriye götürmektedir. Çünkü aynı hatayı bir daha tekrarlamayacağını iyi bilir.

Çabaya Övgü Yeteneğe Övgü…

Çocuklarınız erken dönemde yetenekleri ile kendilerini belli etmeye çalışırlar. Bunu bazen fark edebilir, çoğu zamanda fark edemezsiniz. Yaptıklarıyla ilgili çocuklarınızı övün. Çabalarını yeteneklerini görmezden gelmeyin. Bir dondurma arabası resmi yaptıysa, çok güzel olmuş deyip onu teşvik edin. Böylelikle kendisine güveni gelecek ve yaptığı şeyi daha iyi bir şekilde yeniden ortaya çıkaracaktır.

Çocuklarınıza Randevu Verin…

Çocuklarınızın zihinlerinde sürekli belli sorular olacaktır ve bunların cevaplarını sizlerde arayacaklar. Onların çok soru sormalarından, çok fazla düşündüklerini ve her şeye ilgili olduklarını anlayabilirsiniz. Randevu her ne kadar kulağa garip gelse de, önemli bir faktördür. Çünkü size gelip sorduğu bir soruda siz başka bir işle ilgiliyseniz, bu onun hevesini kıracaktır. Fakat ona sorularını yazmasını ve verdiğiniz saatte hepsini cevaplayacağınızı söylerseniz, onu daha fazla düşünmeye, yazmaya yönlendirir ve önemli olduğunun hissini yaşatırsınız.

Çocuklarınıza Vakit Ayırın…

Ailelere özellikle tavsiyem, çocuklarınızla bol bol vakit geçirmeniz. Onlarla yapacağınız her türlü faaliyet yaratıcılıklarını kuvvetlendirirken, kendilerine olan güven hissini tazeleyebilir. Bunun için açık hava faaliyetlerini ben önemli buluyorum. Birçok aile her hafta sonunu alışveriş merkezlerinde oyun alanlarında geçiriyorlar. Farklı alternatifler, çocuğun her açıdan kendisini yetiştirmesine yardımcı olacaktır.

Profesyonel Yardım Alın…

Çocukların gelişim dönemleri, her çocuğa göre farklılık gösterir. Bunlar zihinsel, duygusal, bedensel vb. gelişimlerdir. Bunun farkında olmadığınız an çocuğunuz büyük yıkımlara maruz kalabilir. Onların ihtiyaçları ile ilgili bilgiye sahip olun ve onlarla bir yetişkinmiş gibi konuşun. Eğer bununla ilgili neler yapacağınızı bilmiyorsanız, ya akademik ya da bir okulun görüşünü alabilirsiniz.

Seminerin sonunda velilerimiz, Ayça Köksal Konik’e Stanford-Binet ve Wisc-4 zekâ testleri ile ilgili sorular yöneltti. Bu soruları büyük bir sıcaklıkla yanıtlayan Köksal Konik’e, Okyanus Koleji adına Mesut Taşköprü tarafından plaket verilerek, kendisine teşekkür edildi.

Seminerin ardından Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Okulu Bölüm Başkanı olan Hamit Bekçi kürsüye çıkarak, Okyanus Kolejleri'nin eğitimleri hakkında velileri bilgilendirme amaçlı bir konuşma yaptı.

 “Okyanus Kolejleri, öğrencilerin potansiyellerine göre eğitim vermektedir. Onların yeteneklerini erken tanı ile keşfederek eğitimde doğru yönlendirmeyi yapıyoruz. Öğrenciye bu tanının konması, çocuğun geleceği için önemli bir faktördür. Bizler öğrencilerimize akademisyen destekli bir eğitim vermekteyiz. Her hocamızın deneyim ve bilgisinden faydalanıp, bunları öğrencilerimize aktarıyoruz. Bu özel eğitimi Türkiye’ye getiren, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ümit Davaslıgil ve ekibinden de ayrıca danışmanlık hizmeti alarak, öğrencilerimizi ülkeye ve dünya geleceğine fayda sağlayacak çocuklar olarak yetiştiriyoruz.” Dedi. Hemen akabinde gelen soruları yanıtlayan Hamit Bekçi, seminere katılım sağlayan tüm velilere teşekkür etti.


Haber
:
Kuzey Kayahan SARAN
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Murat Akdemir
Tarih
:
21 Mart 2016, Pazartesi 11:03
Okunma
:
17.119 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları