Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | INSPO 2015'te 4. Gün "Yarışmacılar Jüri Karşısında"
INSPO 2015'te 4. Gün "Yarışmacılar Jüri Karşısında"
  • Paylaş
INSPO 2015’te ilk 2 gün boyunca İstanbul’u denizden ve havadan gezerek moral bulan katılımcılar 25 Nisan Cuma günü ziyaretçilere sergiledikleri projelerini bugün jüri üyelerine anlattılar.

Okyanus Kolejleri BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) birimi tarafından düzenlenen INSPO 2015 (Internetional Science Project Olympiad) ile; bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen 11 farklı ülkeden ve farklı şehirden gençler ve öğretmenler Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde jüri karşısında ter döktü.

Jüri INSPO 2015'in En İyilerini Seçmek İçin Projeleri Dinledi

Üç kategoride de üçer kişi şeklinde bulunan, alanında uzman akademisyenler Bahçeşehir Okyanus Koleji İç Avluda sergilenen proje stantlarını tek tek gezerek yarışmacılardan projelerini dinledi. INSPO 2015 jürilerinde enerji kategorisinde; Prof. Dr. Ayşe Zehra Aroğuz, Doc. Dr. Fırat Kaçar, Prof Dr. Murat Tunç mühendislik kategorisinde, Prof. Dr. Hüseyin Deli Göz, Doc. Dr. Evren Uçar, Yrd. Doc. Dr. Cüneyt Ertal ve çevre kategorilerinde ise Doc. Dr. Yasemin Kaya Doç. Dr İlda Vergili Doç. Ali Karagöz bulunuyor.

Yarışmacılar 12.00-13.00 saatleri arasında öğle yemeği molasından sonra 16:00’a kadar projelerini sergilediler.

Yarışmacılar Sertifikalarını Aldı

Proje sunumlarının son gününde jüriye projeyi anlatan yarışmacılar, stantları tek tek dolaşan Okyanus Kolejleri Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Mazman’dan katılım sertifikalarını aldılar. Bekir Mazman tek tek projeleri dinleyip katılım sertifikalarını yarışmacılara dağıtarak başarılar diledi.

"Burada Sadece Bilim Değil Kültürler de Paylaşılıyor"

Bu yıl uluslararası olarak düzenlenen INSPO hakkında konuşan Okyanus Kolejleri BARGEM Projeler Koordinatörü Duygu Celebcioğlu, “Değişen bir dünyada yaşıyoruz. Bu değişen dünyanın da en büyük kaynağı bilim ve teknoloji. Öğrencilerimizin özellikle bilim ve teknolojiyi girişimcilik ve inovasyon kavramlarıyla hayata geçirmesi son derece önemli. Gün geçtikçe bu projeleri yaparak bilime ve teknolojiye olan ilgilerini göstermiş oluyorlar. INSPO’yu 6 yıldır Türkiye çapında başarılı bir şekilde düzenliyorduk fakat artık uluslararası katılımcılar da gelsin dedik ve sadece bilimi değil kültürü de buradaki arkadaşlarıyla paylaşmalarını istedik. Bu sebeple bu yıl INSPO’ya uluslararası bir kimlik kazandırdık.” dedi.

“Genç Mucitler Bizim Geleceğe Umutla Bakma Sebebimiz”

Sergilenen projeleri de değerlendiren Celebcioğlu “Buradaki projelere gerçekten icat diyebiliriz. Buradaki projelere bakınca bilim insanlarının da aklına gelmeyen projeleri görüyoruz. Öğrenciler bu projeleri yaparken büyük bir azim ve motivasyonla çalışıyorlar. Buradaki projelerin ön değerlendirmelerini akademisyenlerle beraber değerlendirdik. Şuanda burada da alanında uzman akademisyenler projeleri değerlendiriyorlar ve bu projeler arasından en iyileri seçmek için çok zorlanıyorlar diyebilirim. Buradaki katılımcılar bizlerin “Genç Mucitleri” ve bizlerin geleceğe umutla bakma sebebi.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Yarışmacılar Uzay’ın Derinliklerine Çıktı

Okyanus Kolejleri bünyesinde bulunan UBAM’ın (Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi) kurduğu Uzay Çadırı’na (Planetaryum) olarak gruplar halinde giren katılımcılar uzayın derinliklerini panoramik bir gözle keşfettiler. UBAM Astronomu Abdullah Karalar, katılımcılara UBAM hakkında, güneş sistemi, gezegenler ve yıldızlar hakkında detaylı bilgi aktardı. Çadırın içerisinde 3 boyutlu olarak yansıtılan gezegenler ve yıldızlar yarışmacılara, eğlenceli ve eğitici anlar yaşattı.

Katılımcılar yarın gerçekleşecek olan INSPO 2015 Finali için dinlenmek üzere kendilerine özel hazırlanan araçlarla 16.30'da otellerine doğru yola çıktı.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
25 Nisan 2015, Cumartesi 16:30
Okunma
:
2.521 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları