Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | INSPO 2015’te 3. Gün “Sıra Proje Sunumlarında”
INSPO 2015’te 3. Gün “Sıra Proje Sunumlarında”
  • Paylaş
INSPO 2015’in ilk iki günü boyunca İstanbul Turu ile eğlenceli vakit geçirip moral bulan katılımcılar proje sunumları için 24 Nisan 2015 Cuma günü sabah 9.00’da Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde buluştu.

Okyanus Kolejleri BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) birimi tarafından düzenlenen INSPO 2015 (Internetional Science Project Olympiad) ile; bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen 11 farklı ülkeden ve farklı şehirden gençler ve öğretmenler proje sunumları için Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde buluştu.

Yarışmacılar Bahçeşehir Okyanus Koleji İç Avluda kendilerine özel hazırlanan stantlarda proje sunumlarını sergileyerek ziyaretçilere projelerini anlattılar. Proje sunumlarında Scoliosis hastalığına çözüm, Kine-Robot, rüzgar tribünlerinin insanlar üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik, hidrojen ve güneş ışığı kullanarak toplu taşıma araçlarında oluşan mikro organizmaların temizlenmesi gibi çevre, mühendislik ve enerji kategorilerinde 65 proje yarışıyor. Katılımcılar saat 12:00’da kendilerine özel hazırlanan yemek molasından sonra 16.00’a kadar projelerini sergilediler.

Kurucumuz Orhan Özbey Projeleri Dinledi

Bahçeşehir Okyanus Kolej İç Avluda sergilenen projeleri gezen Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey, “ Bugün burada bir bilim şenliği var. Türkiye’nin ve Dünya’nın farklı bölgelerinde birçok katılımcı buraya gelerek projelerini sergiliyor. Stantları dolaşarak bazı projeler hakkında bilgi aldım. Gayet başarılı projeler. Umuyoruz ki bu bilim şenliği olan INSPO her geçen yıl proje kalitelerini arttırarak devam edecek. Biz Okyanus Kolejleri olarak yıllardır ulusal ve uluslararası alandı elde ettiğimiz başarılardan sonra şimdi uluslararası proje yarışmasını biz düzenliyoruz. Katılımcılara, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim.” dedi.

Tarih ve Kültür Dolu Bilim Şenliği

Katılımcılar saat 16.00’da Okyanus Kolejleri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu resim sergisi eşliğinde açılış töreni için konferans salonuna geçtiler.

Konferans salonunda Okyanuslu öğrencilerin sunuculuğunda İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleşen açılış töreninde açılış konuşmasını BARGEM Projeler Koordinatörü Duygu Celebcioğlu yaptı. Celebcioğlu, “Okyanus Kolejleri Bargem tarafından düzenlenen INSPO 2015 Proje Yarışması’na hoş geldiniz. Sizleri Okyanus Kolejleri çatısı altında buluşturmaktan çok mutluyuz. Bildiğiniz gibi yarışmamızı 6 yıldır Türkiye çapında düzenliyorduk. Bu yıldan itibaren düzenlediğimiz uluslararası katılımla sizleri; bilim şenliğinin yanı sıra İstanbul’un tarihi güzellikleri ile de dolu dolu 5 günlük  bir yarışmada ağırlıyoruz.” sözleri ile katılımcılara hoş geldiniz dedi.

INSPO hakkında bilgi veren Celebcioğlu, “Yarışmamıza başvuran 5544 projeyi 9 akademisyen tarafsız bir şekilde değerlendirdi. Toplam 65 proje yarışmaya davet edildi. Bugün başlayan sunumlarınız yarın gerçekleşecek olan değerlendirme sunumları için bir prova oldu. Ancak siz, diğer arkadaşlarınızdan farklı olup burada yer alarak gönüllerin birincisisiniz.” dedi ve konuşmasını Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey’e ve Yönetim Kurulu’na, sene başından beri proje hazırlığında yer alan BARGEM ekibine ve 16 Okyanus Kolejleri öğrencisine teşekkür ederek tamamladı.

“Her şey Katılımcılarla Güzel”

Okyanus Kolejleri Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Mazman, “Biz on yılı aşkındır BARGEM ekibi olarak birçok alanda çalışmalar yaptık. İstanbul’u 2 gün boyunca gezme fırsatı buldunuz. Bugün de sunumlarınızı yaptınız. Sunumlarda projeleri görünce çok mutlu oldum. Aslında 5 gün süren proje ama 5 aydan fazladır hazırlığı süren bir projeydi. Her şey katılımcılarla güzel.” diyerek yarışmalara başarılar diledi.  

“Her Yıl Artan Kalitesiyle Okyanus Kolejleri Bilim Şenliği’ne Ev Sahipliği Yapacak”

Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey yapmış olduğu konuşmada, “Bugün Okyanus Kolejleri’nin düzenlemiş olduğu 7. INSPO yarışmasında beraberliği paylaşıyoruz. Bu güzel birliktelikten dolayı şükran duygularımı belirtmek isterim. Okyanus Kolejleri 7 yıl önce başladığı bilim olimpiyatlarını Türkiye içerisinde gerçekleştirdi. Bu vesileyle ülkemizdeki birçok öğrenci ve öğretmenlerle tanışma fırsatı bulduk. Birçok okul vardı ama Okyanus Kolejleri bunun içerisinde değildi. Okyanus Kolejleri bu yarışmaları düzenlerken kendi çapındaki Dünya yarışmalarına katıldı. Geçtiğimiz yıllarda Okyanus Kolejleri Dünya çapında Dünya 1.likleri Dünya 2.likleri elde etti. Bu tarihten sonra sunu umuyoruz ki Okyanus Kolejleri ileriki yıllarda da bu yarışmaları kalitesini ve katılımcı sayısını arttırarak yapacak.” dedi.

“Sizlerin Gözlerinde İstanbul’u Görmek Beni Çok Mutlu Etti”

Orhan Özbey, “Bu projelerin yaklaştığı her yıl dönümünde hepimizi büyük bir heyecan sarar. Ardından ciddi çalışmalar ve elemelerden sonra nihayet en iyiler seçilir ve nihayet işte siz buradasınız. Hepinizi tebrik ediyorum zaten seçilerek kazanmışsınız. Jürimiz iyiler arasında çok iyileri itina ile seçerek dereceleri belirleyecek. Bugün kısa bir gezmemde ne kadar kaliteli projeler olduğunu gördüm ve kendi kendime jüriye tekrardan başarılar diledim. Değerli arkadaşlar Okyanus Kolejleri her proje aşamasında her ne kadar heyecan içerisine giriyorsa beni asıl heyecanlandıran katılımcıların İstanbul’u görmüş olması. Sizlerin yaşındayken İstanbul’u görmek benim için çok büyük bir hayaldi. Benim doğduğum şehir, uçakla buradan 2 saat uzaklıktaydı. İstanbul’u görme arzum o kadar şiddetliydi ki İstanbul’a gitmiş arkadaşlarım gelince onların İstanbul’u gören gözlerine bakmak bile beni mutlu ediyordu. İstanbul’a sevdalı bu gözlerin, şimdi sizlerin de İstanbul’u görmüş olduğunu görmesi beni çok mutlu ediyor. Bu organizasyonu gerçekleştiren BARGEM’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Açılış töreni daha önce düzenlen INSPO yarışmasının görüntüleri izlenerek devam etti. Daha sonra yurtdışından gelen katılımcılar için Türkiye’yi anlatan tanıtım filmi izlendi ve ülke temsilcileri bayraklarıyla beraber sahneye çıkarak katılımcıları selamladılar.

Açılış töreninin devamında Kırgızistan tanıtım filmi izlendi ve Kırgız katılımcılar ülkelerine özgü “Bereke Dansı”nı oynadılar. Türkiye’den ise İzmir Tanıtım filmi izlendi ve Trabzon ve Samsun’dan gelen katılımcılar horon teptiler. Açılış töreni Tunusluların kendilerine has yaptıkları bir skeçle son buldu.

Katılımcılara Türk Yemekleri Tattırıldı

Günün sonunda katılımcılara özel Türk yemekleri ile akşam yemeği verildi. INSPO 2015’in 3. günü katılımcıların ülkelerinden getirdikleri hediyeleri birbirine  vermesi ve çalınan müzikleri eşliğinde oynanan oyunlarla renkli bir şekilde son buldu.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
25 Nisan 2015, Cumartesi 09:45
Okunma
:
2.789 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları