Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | INSPO 2015'te 2. Gün “Proje Sunumları Öncesi Son Kültür Turu”
INSPO 2015'te 2. Gün “Proje Sunumları Öncesi Son Kültür Turu”
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) birimi tarafından düzenlenen INSPO 2015, ulusal ve uluslararası katılımcılara 2. gününde de İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini gezme imkanı sundu.

INSPO 2015 (Internetional Science Project Olympiad) ile; bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen 11 farklı ülkeden ve farklı şehirden gençler ve öğretmenler İstanbul Turu yapmak üzere kendileri için tahsis edilen özel otobüslerle saat 9.30’da Sultanahmet Meydanı’nda bir araya geldiler.

İlk Durak Tarihi Yarımada 

Katılımcıların ilk durağı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Sultanahmet Meydanı oldu. Rehber eşliğinde gerçekleşen turlarda katılımcılar, Dikilitaş, Tarihi Hipodrom, Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Topkapı Sarayı hakkında detaylı bilgi edindiler. 

Kapalıçarşı’yı gezdikten sonra öğle yemeği için Sultanahmet’te bulunan restoranda buluştular. Tunus’dan INSPO 2015’e katılan katılımcılar, tarihi yarımadayı gezerken kendilerini başka şehirde hissetmediklerini ev sahibi gibi hissettiklerini ifade ettiler.

Muhteşem Boğaz Turu Hayran Bıraktı

Kabataş'tan tekneyle boğaz turuna çıkan katılımcılar, boğazın her iki yakasını gezdiler. Rehberler eşliğinde yapılan Boğaz Turu’nda; Dolmabahçe Sarayı, Küçüksu Kasrı, Beylerbeyi Sarayı, Rumeli ve Anadolu Hisarı, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kuleli Askeri Lisesi, Tarihi Yalılar, Galata Kulesi ve Kız Kulesi hakkında detaylı bilgi edindiler.

İki kıtayı ayıran boğaz ve çevresindeki güzellikler katılımcıları hayran bıraktı. Yaklaşık bir buçuk saat süren Boğaz Turu Kabataş’ta son buldu. 

Kabataş’tan servislerle Taksim’e geçerek Tarihi Beyoğlu’nu ve İstiklal Caddesi'ni dolaştılar. Katılımcıların son durağı ise Pierre Loti Tepesi oldu. Ünlü Fransız yazar Pierre Loti'nin adını taşıyan bölgede Haliç'in o ünlü panoramasını seyreden katılımcılar İstanbul’a farklı bir tepeden bakmanın heyecanını yaşadılar. Gezi sırasında bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmeyen katılımcılar, yarın gerçekleşecek olan proje sunumları öncesinde motivasyon dolu bir gün geçirerek moral depoladılar.

Yarınki sunumlarında tüm katılımcılara başarılar dileriz.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
23 Nisan 2015, Perşembe 20:02
Okunma
:
3.049 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları