Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | INSPO 2015’in Kazananları Belli Oldu
INSPO 2015’in Kazananları Belli Oldu
  • Paylaş
INSPO 2015'te, bilim ve eğlenceli dolu 5 günlük programın ardından 26 Nisan 2015 Pazar günü Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde düzenlenen törende kazananlar ödüllerini aldılar.

Okyanus Kolejleri BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) birimi tarafından düzenlenen; bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen 11 farklı ülkeden ve farklı şehirden gençler ve öğretmenleri buluşturan INSPO 2015'in (Internetional Science Project Olympiad) kazananları belli oldu.

Ödül Töreni Canlı Yayınlandı

Bahçeşehir Okyanus Kolejleri konferans salonunda saat 10.30'da başlayan ödül töreninde Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundular.  Üç saat süren tören INSPO 2015 web sitesinden canlı olarak yayınlandı. INSPO 2015'in birincileri ödüllerini Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey'den aldılar.

Çevre kategorisinde "Bitkisel Atık Yağlardan Bor Katkılı Yanmaz Yüzey Yalıtım Malzemesi Yapımı" projesiyle Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri Ahmet Yıldız ve İlhami Tahnal, "Çevre Dostu ve Akıllı Teknolojilerde Kullanılan Neodimyum Elementinin Portakal Kabuğu ile Tutulması ve Geri Kazanımı" projesiyle İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri Zeynep Göksu Duvarcı ve Ceren Bartu birinciliği paylaştı.

Enerji kategorisinde "Evaporati Soğutmalı Klima Sistemleri" projesi ile Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Çil ve Özüm Konma, "Nemden Gelen Enerji" projesiyle Celal Aydemir ve Selman Çivi birinciliği elde ettiler.

Mühendislik kategorisinde ise "Patlayıcı Maddelere Karşı Güçlendirilmiş Çelik Lif Katkılı Ultra Yüksek Performanslı Beton Panel Yapı Malzemesi Geliştirilmesi" projesiyle Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri İhsan Kılcı ve Mücahit Sarısoy, Güvenlik Sorununa Çok Fonksiyonlu Yeni Nesil Robotlu Çözüm" projesi ile Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi öğrencisi Kağan İnan birinciliği paylaştı.

 INSPO 2015 Kazananları ve Ödülleri İçin Tıklayınız

INSPO Katılımcıları Brezilya ve Tunus Yolcusu

30. Mostractec Proje Yarışması kapsamında Brezilya'ya gitmeye "Güvenlik Sorununa Çok Fonksiyonlu Yeni Nesil Robotlu Çözüm" projesiyle Kaan İnan ve "Küflenmiş ve Yenilemeyecek Derecedeki Bayat Ekmeklerin Kömürleştirerek Toprağın Su Tutuculuğu Üzerine Etkisinin Araştırılması" projesiyle Kuleli Askeri Lise öğrencileri Ramazan Güçlü ve Haşim Şahbaz hak kazandılar.

ATAST I-FEST Yarışması'na ise Kırgızistan'dan "Antiscoliosis" projesiyle katılan Baubekova Ayday ve Kubatbekova Kyz Jibek ve Özel Mürüvevet Evyap Fen Lisesi öğrencileri Kerem Koçer ve Kaan Sarpkaya "Polipropilen (PP) Atıklardan ve Kestane Kupulasından Biyobozunur Polimer Biyokompozit Malzeme Üretimi, Değerlendirilmesi ve Ekolojik Önemi" adlı projeleriyle Tunus'a gitmeye hak kazandılar. 

 

"Biz Öğretmenlere, Bu Gururu Yaşatan Öğrencilerimize Teşekkür Ederiz"

Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencilerinin Türkçe ve İngilizce olarak sunuculuğunu üstlendiği INSPO 2015 finali, 5 günlük yarışma programını anlatan bir video ile başladı.  Daha sonra açılış konuşmasını yapan Okyanus Kolejleri BARGEM Projeler Koordinatörü Duygu Celebcioğlu " Dolu dolu bir 4 gün geçirdik. Sizlerle 4 gün geçirmek çok iyiydi. Biliyorsunuz ki baş döndürücü bir dünyada yaşıyoruz. Bu değişimdeki en önemli kaynaklar bilim ve teknoloji. Çağımızın anahtar kavramları ise girişimcilik ve inovasyon. Bu sebeple burada bir araya gelmiş olmanız bilimi ne kadar sevdiğinizin bir göstergesidir. INSPO 2015 kapsamında yapmış olduğunuz bu güzel çalışmalardan dolayı hem okulumuz adına hem de öğretmenlerimiz adına sizleri bir kez daha kutluyorum ve biz öğretmenlere bu gururu yaşatan öğrencilerimize teşekkür ederiyorum. " diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Celebcioğlu, yarışmanın organizasyonunda görev alan Okyanus Kolejleri öğrencilerine teşekkür etti ve sahneye çağırarak madalyalarını takdim etti. 

"Canlılarda Teknoloji" Sunumu İlgi Topladı

Akustik Müzik Grubu'ndan Mini Konser

Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencilerinden oluşan Akustik Müzik Grubu'nun İngilizce ve Türkçe şarkılarla verdiği mini konser dinleyicilerden tam not aldı.

Aktiviteler de Ödüllendirildi

INSPO 2015'de sadece projeleriyle değil, katıldıkları aktivitelerle de öğrenciler yarıştı.

INSPO 2015'in Dans Yıldızı  Begüm Karaca'ya ve QR Kod uygulamasında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.

Birlikte toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından INSPO 2015'e katılanlar evlerine dönmek üzere yola çıktılar.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
26 Nisan 2015, Pazar 14:39
Okunma
:
4.428 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları