Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | İncek Kampüsü Ortaokul Öğrencileri A.Orçun CAN ile Kısa Söyleşide Buluştu
İncek Kampüsü Ortaokul Öğrencileri A.Orçun CAN ile Kısa Söyleşide Buluştu
  • Paylaş
Çocuk edebiyatının genç kalemlerinden A.Orçun CAN ile Ortaokul Kademesi öğrencilerimiz buluştu.

İncek Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Türkçe Zümresi tarafından 21.04.2017 tarihinde Ankara’ya A.Orçun CAN davet edildi. Asıl mesleği akademisyenlik olan A.Orçun CAN, YKY’de çocuk edebiyatı üzerine kitaplar yazmaktadır. Yazarımız, hikaye anlatma işini ise gerek yazarak gerek film çekerek başaran bir üstad.

Çocuklarımızı onunla buluşturarak, hayallerinin peşini bırakmamalarını örneklendirmek istedik. “Gökyüzüne Düşen Kız” ve “Yeryüzünden Gelen Adam” adlı kitapların yazarı olan Orçun CAN, Ankara’ya gelmeden önce bu kitapları okuyarak yazarımızın hayal dünyasını araladık. Kitaplar öğrencilerimiz tarafından beğeniyle okundu. Sabırsızlıkla Orçun CAN’ın gelmesini bekleyen öğrencilerimiz, yazarımızın kısa söyleşisinden sonra sorularını yöneltti. Yazarımıza sorulan sorular bize çocuklarımızın kitaplardaki alt yazıları okuduklarını gösterdi. Öğrencilerimizden,

5/C sınıfından Zeynep KAHRAMAN,

“Kitapta isimlerin çoğunu ters çevirerek yazmanısın bir sebebi var mı ?”

5/B sınıfından Damlanur DAĞDAŞ,

“Hayallerinizi yazmaya ne zaman başladınız?”

5/C sınıfından Selin MERCAN,

“Aksel karakterinin ismini nasıl buldunuz?”

5/A sınıfından Sarp ÖZAL,

“Bir bilgiyi ezbere mi yazıyorsunuz?

5/B sınıfından Emir ZAMAN,

“İlk yazdığınız kitabın ismi neydi?”

Çeşitli sorular yönelten öğrencilerimiz yazarımızdan aldıkları cevaplar karşısında çok eğlendi. 3. kitabın çıkacağı haberini alan öğrencilerimiz, seneye tekrar yazarımızı görmek istediklerini dile getirdikten sonra öğrencilerimizin her biri tek tek kitaplarını imzalattı. Orçun CAN, her öğrencimize özel notlar yazarak “önemsenme” duygusunu onlara hissettirdi.

Yazarımıza, Ortaokul Kademesi Müdürü N.Fulya TEKİN tarafından plaket verilerek okulumuz adına teşekkür edildikten sonra, yazarımızı Eryaman Şubemize uğurladık. Bütün gününü öğrencilerimize ayıran A.Orçun CAN ve sevgili ailesine çok teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Gizem Eroğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gizem EROĞLU
Tarih
:
25 Nisan 2017, Salı 10:59
Okunma
:
1.573 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları