Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | İlgi ve Yetenek Sunum Günleri
İlgi ve Yetenek Sunum Günleri
  • Paylaş
Okyanus Koleji Okul Öncesi Öğrencileri Ailelerine İlgi ve Yetenek Odalarındaki Hünerlerini Sergilemeye Başladılar.

Okyanus Kolejleri Okul Öncesinde Çocuklarda Yeteneklerin Keşfi

Her öğrencinin kolaylıkla öğrenebildiği bir yol vardır ve yine her öğrencinin, ne kadar öğrenme güçlüğü çekse de, mutlaka yetenekli olduğu bir beceri alanı vardır. Önemli olan eğitimciler ve aileler olarak, çocukların ilgi ve yeteneklerini dikkatle gözlemleyerek, onların kendilerini güçlü hissettikleri alanları keşfedebilmektir.

İlgi-Yetenek İstasyonları

Öğrencilerimiz yetenekleri, ilgileri, motivasyonları tanındıktan sonra kendisiyle ortak yönelimleri olan akranlarıyla, özel öğrenme ortamları olan “İlgi-Yetenek Merkezlerine” alınırlar. Haftalık eğitim programında, 2 ders saati olarak belirlenen saatlerde çocuklarımız, ilgileri yönünde tasarlanmış ve zengin eğitim materyalleriyle donatılmış sınıflarda eğitim alırlar. Süreç boyunca sınıf öğretmeni, branş öğretmeni ve psikolog tarafından “İlgi-Yetenek Merkezlerinde” gözlemlenen öğrencilerimiz; bir eğitim-öğretim dönemi boyunca seçmiş oldukları merkezde, seçtikleri alanlar doğrultusunda çalışmalarını ailerine sundular.

 

İlgi-Yetenek Merkezleri “Sunum Günleri”

Çocuklarımızın bu alanlardaki ilgi ve eğilimlerini bir araç olarak kullanarak, eğitim ve öğretim ortamlarını zevkli hale getirmeyi, dolayısıyla da öğrenme fırsatlarını arttırmayı amaçladığımız “İlgi ve Yetenek Merkezleri” çalışmasında “Sunum Günleri” ile yapılan çalışmalar ailere aktarıldı.

Öğrencilerimiz; Resim, Müzik, Dans, Fen-Matematik, Jimnastik ve Drama gibi alanlarda seçmiş oldukları merkezdeki arkadaşları ile birlikte dönem içerisinde yapmış oldukları çalışmalardan kesitler sundular. Eş zamanlı olarak devam eden sunumları aileleri de büyük bir merak ve heyecanla izledi.

Tüm şubelerimizde devam eden Sunum Günlerinde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize, bu heyecan verici günde bizleri ve çocuklarımızı yalnız bırakmayan ailelerimize teşekkür ederiz.


Haber
:
Kader Çevik
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
10 Mayıs 2016, Salı 00:00
Okunma
:
2.171 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları