Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Halkalı Okyanus'ta 'TEOG Sistemi ve Ortak Sınavlar Bilgilendirme Toplantısı'
Halkalı Okyanus'ta 'TEOG Sistemi ve Ortak Sınavlar Bilgilendirme Toplantısı'
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji 17 Ekim 2014 Cuma günü “TEOG Sistemi ve Ortak Sınavlar Bilgilendirme Toplantısında “ velileri ağırladı.

Bu yıl TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) sınavlarına girecek olan 8. sınıf öğrenci velilerine yönelik yapılan toplantıda TEOG sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Halkalı  Okyanus Koleji Rehber Öğretmeni Seher Kaya TEOG Bilgilendirme Semineri’nde TEOG sistemi hakkında bilgilendirme yaparak velilerin merak ettiği soruları cevapladı.

2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde 8. Sınıf öğrencilerinin girecekleri ilk TEOG sınavı 26-27 Kasım tarihlerinde uygulanacak. Sınav içeriğinin anlatıldığı seminerde,  Matematik, Türkçe, TC.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu oldukları, her dersten 20 soru sorulacağı ve her ders için 40 dakika süre verileceği belirtildi.

TEOG Sınavlarında Puanlama Nasıl Olacak?

Velilerin en çok merak ettiği TEOG puanlamasının nasıl olacağı sorusu bilgilendirme semineri ile cevap buldu. Veliler, TEOG sınavı puanları hesaplanırken sınavda elde edilen puanın %70’inin, 6., 7.ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının da %30 etkisinin olduğu o yüzden okul başarılarında önemli olduğunu öğrendiler. Seminerde, TEOG sonucuna göre lise tercihlerinin yapılacağını, alınan puana göre liselere yerleşileceği üzerine vurgu yapıldı. Soruların çoktan seçmeli test usulü, her dönem için iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikinci yazılı yerine geçtiği ve karneye notu yerine de geçeceğini belirtti.

Okul Sınavları TEOG’a Etki Edecek

Branş öğretmenlerinin sunumları ile devam eden seminerde;

Halkalı Okyanus Koleji Türkçe Öğretmeni Reyhan Altınapa, akademik takvime göre işlenilen müfredattan sorular sorulacağı, ortak değerlendirme sınav günlerinin her iki dönem için iki okul gününe yayılarak yapılacağı ve o günlerde okulların tatil edileceği bilgisini paylaştı. Öğrencilerin Türkçe sınavında en çok hangi konularda hata yaptığını vurgulayarak kitap okumanın önemi belirtildi.

Halkalı Okyanus Koleji Matematik Öğretmeni Neslişah Yeşilırmak,sınavlarında sorulan sorular ile TEOG‘da çıkan benzer soruları karşılaştırdı. Matematik hakkındaki ön yargılara değindi ve düzenli çalışmanın başarıyı getireceği üzerinde durdu. Halkalı Okyanus Koleji Fen ve Teknoloji  Öğretmeni Murat Sunay; Fen ve Teknoloji dersinde dikkat edilmesi gereken konulara değindi.Soruların kendi içinde kolay,orta ve zor seviyede olduğunu belirtti.Fen ve Teknoloji dersinde yorum kabiliyetinin önemini  vurguladı. 

Halkalı Okyanus Koleji İngilizce Öğretmeni Filiz Bora; İngilizce sınavının da 20 sorudan oluştuğunu belirtti. Yanlışların genelde dikkat eksikliğinden kaynaklandığını açıkladı ve İngilizce kelime dağarcığının geliştirilmesinin üzerinde durdu. Çalışma kartları hazırlanılarak kelime bilgisinin artırılabileceğini ifade etti.

Halkalı Okyanus Koleji Din Kültürü ve Ahlak Bilg. Öğretmeni Emine Yılmaz ise sınavın herşey demek olmadığını düzenli ve planlı çalışılarak başarıya ulaşılabileceğini ifade etti. Ayrıca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınav konularını açıkladı ve velilerin sorularını cevapladı.

Seminere katılan veliler bu gibi seminerlerin kendilerini olumlu yönde etkilediğini ve öğrenciyle olan iletişimlerini olumlu yönde etkilediğini belirterek öğretmen ve müdürlerimize teşekkür ettiler. 


Haber
:
TÜLİN BERFİN ERİNÇ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
EDA SAVCI
Tarih
:
24 Ekim 2014, Cuma 14:46
Okunma
:
2.254 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları