Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güneşli Okul Öncesi Fen İlgi Ve Yetenek Odasında
Güneşli Okul Öncesi Fen İlgi Ve Yetenek Odasında
  • Paylaş
Güneşli Okul Öncesi Fen İlgi Ve Yetenek Odasında çalışmalarımız devam ediyor.

Güneşli Okul Öncesi Fen İlgi Ve Yetenek Odasında çalışmalarımız devam ediyor.Bu ay fen ilgi ve yetenek odamızda bakalım neler yaptık?

Havanın varlığını hissetmek ve eğlenceli vakitler geçirebilmek için çocuklar sevdikleri araba modellerini çizdiler. Kalın bir nesne yardımıyla ve hava hareketleri vererek arabalarını yarıştırdılar. Etkinlik sonunda hareket ettiren unsurun hava olduğu fark ettirildi.

Öğrencilerin fen ve doğa bilincini geliştirmeye yönelik bu etkinlikte havanın varlığını hissetme ve dokunmaya yönelik somut etkinlikler yapıldı. Balon içindeki maddenin hava olduğu ve dokunup hissedebilecekleri fark ettirildi.

Öğrencilerin oksijen ve karbondioksit gazlarının yaşam için gerekli gazlar olduğunu fark etmeleri  için nefes almak neden önemlidir ve nefes alırken temiz verirken kirli havanın dışarıya çıktığı buluş yöntemi ile fark ettirildi. Kısa süreli nefes tutma denemeleri sonucunda oksijensiz yaşayamayacağımızı ve karbondioksitin kirli hava olduğunu fark ettik.


Haber
:
Hilal Karabatak
Editör
:
Sema Pala
Fotoğraf
:
Hilal Karabatak
Tarih
:
05 Mart 2015, Perşembe 12:20
Okunma
:
2.506 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları