Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | ABD International Science Project Contest Olimpiyatlarında Okyanus Kolejleri 9 Projeyle Finalde!
ABD International Science Project Contest Olimpiyatlarında Okyanus Kolejleri 9 Projeyle Finalde!
  • Paylaş
Amerika'da Oswego Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ABD International Science Project Contest Proje Olimpiyatları'nın finalistleri 6 Nisan 2015 Pazartesi günü açıklandı. Okyanus Kolejleri 9 projeyle finale kalmaya hak kazandı.

Bu yıl 69 ülke ve 34 Amerika eyaletinden toplam 1.171 proje başvurusunun yapıldığı ABD'nin New York kentindeki Oswego Üniversitesi'nde yapılan ABD International Science Project Contest Olympiads 2015'te 401 proje finalde yarışacak. Okyanus Kolejleri 69 ülke 1.171 proje arasından 2 bilim 7 de sanat olmak üzere 9 projeyle finale kalmayı başardı. Projler hakkında konuşan Okyanus Kolejleri Projeler Koordinatörü Duygu Celebcioğlu, "Okyanus Kolejleri Anadolu, Fen ve Güzel Sanatlar liselerinin tüm yıl yaptığı çalışmalar sonucunda  sanat ve bilim kategorilerinde toplam 9 proje ile finalist olma başarısını bu yılda göstermiş bulunmaktadır. Ayrıca proje çalışmalarına verdiği önemi Sadece Türkiye değil Amerika'da  da yaptığı  başvuru sayısıyla gösteren Okyanus Kolejleri'nin  ABD International Science Project Contest Proje Olimpiyatları sitesinde ismi yazan tek okul olduğunu belirtmek isteriz. " dedi.

 En Fazla Projeyle Katılan Okul Okyanus Kolejleri

ABD International Science Project Contest Proje Olimpiyatları'nda Okyanus Kolejleri'nin 44 projeyle 'En fazla projeyle katılan okul' unvanını alırken bu projelerin 24'ünün Okyanus Koleji Güzel Sanatlar Lisesi'nden olduğuna dikkat çeken Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Selda Hilaloğlu, "Dünya genelinde katılım sayısının daha da arttığı bu projede sanat alanında bir önceki yıla göre finalist sayımızın 3 katına çıkmış olması bizleri Dünya derecesi için oldukça umutlandırdı. Ancak maraton devam ediyor. Finallere hazırlık için bugün itibariyle start aldık. Öğrencilerimizin kendilerini ve kurumumuzu en iyi şekilde temsil edebilmesi için yoğun bir çalışma dönemine girmiş bulunuyoruz." dedi.

ABD International Science Project Contest Proje Olimpiyatları'nın finali bu yıl  SUNY Oswego Üniversitesi'nde 14-21 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Finale kalan Okyanus Kolejleri bilim ve sanat projelerine buradan ulaşabilirsiniz.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
07 Nisan 2015, Salı 09:26
Okunma
:
2.833 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Emrah KARATEPE / 08 Nisan 2015, Çarşamba 08:55
Öğretmen ve öğrencilerimizi ve destek olan idarecilerimizi tebrik eder,finallerde başarılar dilerim.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları