Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün Projesi Başarıyla Tamamlandı
Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün Projesi Başarıyla Tamamlandı
  • Paylaş
Okyanus Koleji Ortaokul kademesi rehberlik biriminin gerçekleştirdiği ‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ projesi başarıyla tamamlandı.

Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün projesi; Ekim 2015 ve Mayıs 2016 tarihleri arasında 8 ay boyunca belirli evrelerle devam etti. Projede 3 bin öğrenci, 4 binden fazla veli, 150 sınıf danışman öğretmeni, 24 rehber öğretmen, 28 okul idarecisi olmak üzere 7 binden fazla kişi görev aldı.

Projede Okyanus Koleji öğrencileri önce 'Büyüyünce Ne Olmak İstiyorsun?' sorusunu cevaplamasının ardından, projeye destek vermek isteyen veliler, meslekleri ile ilgili kendi okullarında tüm ortaokul öğrencilerinin katılacağı sempozyum gerçekleştirdiler.

Sempozyumun ardından Okyanus Koleji öğrencileri hayalini kurduğu meslekleri, yerinde ziyaret etme imkânı buldular. Proje koordinatörü Okyanus Kolejleri Ortaokul Rehberlik Ana Bölüm Başkanı Çiğdem Aghazadeh Gelecekte Bir Gün,  Meslekte İlk Gün projesi ile ilgili olarak “Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen bu projede, tüm ortaokul öğrencilerimizin hayallerindeki mesleklerde bir gün geçirmeleri sağlandı. Öğrencilerimizden bazıları kendilerine uygun bir meslek seçtiklerinden emin oldular, bazı öğrencilerimiz ise daha kariyerlerine başlamadan hayal ettikleri meslekleri aslında çok istemediklerini fark ederek, kendilerine uygun başka bir meslek düşünmeye başladılar. Hayal ettikleri mesleğin içeriğini detaylı bir şekilde öğrenen öğrencilerimiz, ‘bu mesleği istiyorum ve yapabilirim!’ ya da ‘Bu mesleği istiyorum fakat yaparken zorlanacağım ve pek de keyif almayacağım’ gibi birçok geribildirimde bulundular. Meslek ziyaretleri sonrası durumlar ne olursa olsun, proje öğrencilerimizin gelecekteki hedeflerine daha emin adımlarla devam etmelerine yardımcı oldu. Projeye destek olan herkese teşekkür ederiz. Projeye en başından beri destek veren velilerle, Mayıs ayı boyunca Teşekkür etkinlikleri yapılacaktır.

 

“Gelecekte bir Gün,  Meslekte İlk Gün” projesiyle öğrenciler,

İlgi ve motivasyon kaynaklarını daha yakından tanıdılar,

İlgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği eğitimin neler olduğunu öğrenciler,

İlgi duyduğu mesleklerin gerektirdiği bireysel özelliklerin neler olduğunu kavradılar,

Lise seçiminde ailesinin ve çevresinin beklentileriyle kendi beklentilerini ayırt ettiler,

Meslekler hakkında bilgi toplayacağı kaynakları öğrenerek, bilgi topladılar.


Haber
:
Çiğdem Aghazadeh
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
17 Mayıs 2016, Salı 00:00
Okunma
:
18.372 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Şenay Özcan / 27 Haziran 2016, Pazartesi 19:57
Öncelikle böyle bir projeye imza attığınız icin her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.Ben Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu'nda görsel sanatlar ögretmeniyim.Bu projenizi ortaokulumuzda uygulamak isteriz.Bizler daha yolun başindayız.Bu konuda siz değerli ögretmenlerimizden konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak isterim.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları