Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Fatih Okyanus Koleji 7. Sınıf Öğrencileri UBAM'da
Fatih Okyanus Koleji 7. Sınıf Öğrencileri UBAM'da
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji Ortaokul 7. Sınıf öğrencileri Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi’nde (UBAM) güneş sistemini, yıldızları, gezegenleri ve gök cisimlerini gözlemleyerek uzay hakkında birçok yeni bilgiler öğrendi.

Okyanus Kolejleri bünyesinde bulunan UBAM'ı (Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi) 26 Mart 2015 Perşembe günü ziyaret eden öğrenciler UBAM Astronotu Abdullah Karalar'dan uzay ve güneş sistemi hakkında kafalarına takılan soruların yanıtlarını öğrendiler.

Öğrenciler UBAM'da; uzayda, çıplak gözle gözlemleyebildiğimizden daha fazla gök cismi olduğunu fark ettiler. Takımyıldızlarının ve kuyruklu yıldızlarının isimleri ile nasıl oluştuklarını öğrendiler. Gözlem yaparak yıldızları ve gezegenleri birbirlerinden ayırt ettiler. Uzay çalışmalarına dayanarak ve hayal gücünü kullanarak geleceğe yönelik tahminler yürüttüler. Güneş, yıldızlar, gezegenler, uydular, meteorlar ve gök cisimleri hakkında bu zamana kadar duymadıkları birçok ilgi çekici bilgilere ulaştılar.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Ayhan Erzi
Tarih
:
15 Nisan 2015, Çarşamba 15:04
Okunma
:
1.554 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları