Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Adana Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu Adana Okyanus Koleji'nde Velilere Konser Verdi
  • Paylaş
Dünyaca Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu ve Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey ‘Okyanus’a Davet’ adlı gecede 21 Ocak 2016 Perşembe günü Adana Okyanus Koleji velileriyle buluştu.

Adana Okyanus Koleji'nde gerçekleşen ‘Okyanus’a Davet’ adlı etkinliğe Adana İl ve İlçe Mili Eğitim Müdürleri, Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, Okyanus Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Okyanus Kolejleri Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Okyanus Koleji idarecileri ve velileri katıldılar.

Gece, Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Genel Müdür Yardımcısı Mesut Taşköprü’nün “Adana’nın  İstanbul dışındaki ilk okulumuz olması açısından bizim için anlamı büyüktür. Eğitim konusunda Okyanus Kolejleri’ne duyduğunuz güvenin bilincindeyiz. Eğitim ve Yaşam Merkezi olarak Adana’da böyle bir tesisi bize kazandırdığı için kurucumuz Orhan Özbey’e çok teşekkür ediyorum.

Mesut Taşköprü’nün ardından kürsüye Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey davet edildi. Orhan Özbey eğitim camiasındaki 36 yıllık birikimiyle Okyanus Kolejleri eğitimi hakkında bilgi verdi.

“Okyanus Kolejleri, 'Eğitim ve Yaşam Merkezi’dir”

“Okyanus Kolejleri’nin ilk lejandı Eğitim ve Yaşam Merkezi’dir. Biz çok iyi biliyoruz ki, bir öğrenci sadece okula  birşeyler öğrenmek için değil, kendisini ispatlamak, arkadaşlıklar edinmek, oynamak için gider. Biz Eğitim ve Yaşam Merkezi lejandı içinde 70’i aşkın kulüp kurduk. Öğrencilerimizin ilgilerini ve yetenekleri düşünerek sayısız sanatçı, uzmanla buluşturduk. Yetenekleri alanında kariyer anlamında kendilerini geliştirebilmeleri için Kariyer Kulüpleri’ni kurduk. 

"Çocuklarımıza 12 Yaşından İtibaren MAPP Kariyer Testi'ni Uyguluyoruz." 

"Gerek eğitimci geçmişim ve deneyimim, gerekse gözlemlerimle öğrencilerinin herbirinin çok farklı kariyer yetenekleri olduğunu fark ettim. Bunun için Okyanus Kolejleri olarak, çocuklarımızı keşfedip, test edip bu yönde kendilerini eğitiyoruz. Yıllarca süren araştırmalar sonucunda, milyonlarca kişinin uyguladığı MAPP Kariyer Testi’ni Türkiye’ye getirdik.12 yaşından itibaren tüm çocuklarımıza bunu uyguluyoruz. Bu test, öğrencilerin ileride mensubu olacakları meslekleri %99 doğru isabetle tespit eden bir testtir."

"Üniversite Mezunlarının %80'inden Fazlası Kendi Mesleğini Yapamıyor." 

"Biz yıllarca çocukları üniversiteye hazırladık, ama onları yapabilecekleri mesleklere hazırlamadık. Örneğin çok iyi bir puanla çocuğumuz mimarlık fakültesine giriyor ve çok iyi puanla da mezun olabiliyor. Ama üç boyutlu düşünemiyorsa, tasarım gücü yoksa başarılı bir mimar olamıyor. Çok iyi bir mimar olacak bir öğrencimiz, doktor oluyor. Mezunların % 80’inden fazlası kendi mesleğini yapamıyor. Ve mesleklerini yapanlar da mutlu olamıyorlar.

"Genlerinizde ne varsa, o mesleği yapmalısınız. Bu nesil kaybolmasın, çocuklarımızı çok erkenden keşfedelim, onları bu yönde geliştirelim, eğitelim. Çocuğunuzun genetiği onun ne olmasını istiyorsa, siz de onu isteyin. Kendiniz istiyorsunuz diye çocuklarınızı istemedikleri meslekleri yapmaya zorlamayın."

 “Ağaca Tırmanması İçin Sorgulanan Bir Balık Ömür Boyu Kendisini Aptal Zanneder”

Konuşmasında Einstein’ın sözüne yer veren Orhan Özbey “Herkes dahidir, yeteneği dışında ağaca tırmanması için sorgulanan bir balık ömür boyu kendisini aptal zanneder. Çocuklarımızı yetenekleri dışında başka şeylere tırmanmaları için zorlamayacağız ve zorlamamalıyız.” dedi.

“İstişare Eden ve İnisiyatif Kullanabilen Çocuklar Yetiştirmeliyiz.”

"Okyanus Kolejleri olarak vizyonumuz ‘Biz öğrencilerin aklına kapı açar ama iradesini elinden almayız. Çocuklarımızın eğitimindeki en önemli konu; istişare eden ve ardından inisiyatif kullanabilen kişiler olarak yetişmeleridir. Her konuyu ne kadar çok iyi bilirsek bilelim muhakkak soracağız, besleneceğiz ve inisiyatif kullanacağız."

“Dayanışmada Muhteşem Bir Kuvvet Vardır”

“Başarının dayanışma ile gerçekleştiğini vurgulayan Özbey dayanışma ile ilgili olarak şunları söyledi: “İnsan olarak birbirimize muhtaçız. Dayanışma içerisine girmeden başarmak mümkün değildir. Çocuklarımıza dayanışmanın önemini, gücünü öğretin. Üç tane 1’I toplarsanız 3 eder, ama yanyana 3 tane 1, 111 eder.  ‘Tek başına başarılı olan bir insanın başarı hikayesi yoktur. Başarı, dayanışma ile gerçekleşir.”

 “Çocuklarımızın Kategorik Değil, Analitik Düşünmelerini Sağlamalıyız”

"Okyanus Kolejleri olarak kategorik değil, analitik bir düşünce yapısını benimsediklerini ifade eden Özbey, “Çocuklarımıza analitik ve adil bir anlayışı öğreteceğiz ve onlara değişimi tavsiye edeceğiz. Gelişim yönünde bir değişimi önereceğiz. Değişim fayda taşıyorsa iyidir."

 “Nefrete Fırsat Vermeyeceğiz. Evrensel Düşüneceğiz”

"Düşmanlık insanın kan kimyasını bozar, Kişiye zarar verir. Kin, nefret, düşmanlık insan için birer arızadır. Bunlardan çocuklarımızı uzak tutacağız. Kötülüğe kötülükle karşılık vermeyeceğiz. Çocuklarımıza evrensel düşünmeyi öğreteceğiz. Dünyanın bir yerinde doğan insanı, bize yaşam payı vardır diye düşünüp sahipleneceğiz. Üreten ve tüketen kişiler olarak bütün insanlara faydamız var. Ben anlayışınız yok edip, biz anlayışına sahip olacağız.” dedi.

 “Okul: Bir Çocuğun Arkadaşlık Kaynağı İkinci Evidir”

“Okul sadece eğitim verilen bir yer değildir. Arkadaşlıkların edinildiği, öğrencinin kendisini gösterdiği bir yerdir. Arkadaşsızlık bir çocuk için en büyük mutsuzluktur. Çocuk arkadaşsız kalınca bunalıma girer. Arkadaş yerine göre anne, baba ve öğretmenden bile daha önemlidir. Okul, öğrenciye arkadaş sağlıyorsa, önemlidir ve çocuğun hayatında değerlidir.”

“İngilizce’de Hedefimiz: Hazırlık Okumadan Üniversiteye Başlamak”

“Okyanus Kolejleri’nde 10 yıldan beri Cambridge Üniversitesi’nin yöntemleri ile İngilizce eğitimi verilmekte ve İngilizce başarılarının dereceledirilmekte olduğu bilgisini paylaşan Orhan Özbey “Okuma, Yazma, Dinleme, Anlama anlamında Cambridge Üniversitesi bizi bağımsız bir kurum olarak test etmektedir. Kur sistemi ile çocuklarımızı eğitiyoruz, hedefimiz öğrencilerimizin liseyi bitirdikten sonra hazırlık okumadan üniversiteye başlamalarıdır. Uluslararası sertifikalı İngilizce eğitimimiz ile çocuklarımızın eğitimi gittikleri ülkede de geçerli olmaktadır.” dedi.

“Öğrenmek, Yaşam Boyu Olmalıdır.”

“İnsan doğası sürekli gelişim ve öğrenme ihtiyacı içerisindedir. Öğrendikçe hafıza kapasitemiz genişler, bu yönde insan mükemmel bir varlıktır. Bu yüzden sloganımız ‘yaşam boyu öğrenme’ olmalıdır. İnsan kadar cahil doğan hiçbir varlık yoktur. Ama doğduktan sonra sürekli öğrenmeye çabalayan bir varlıktır. Doğasında öğrenme arzusu vardır, öğrenecektir ve sizin de öğretmeniz lazımdır. Çocuk oyunla öğrenir, oyun bir ihtiyaçtır. Öğrendikçe insanın kapasitesi artar. Çocuklarımıza kitap okumayı önerin, teşvik edin.”

“Başarının Olmazsa Olmazı Dürüstlüktür”

"Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak onlara dürüst olmayı öğretmeliyiz. Başarılı olmanın yegane temeli dürüst olmaktır. Başarılı olan insanların arkasında doğruluk vardır." dedi.

Velilerden İnteraktif sistemini ve Okyanus Kolejleri web sitesini inceleyerek Okyanus Kolejleri ile devamlı olarak ortak bir iletişim içerisinde olmalarını isteyen Özbey, alkışlar içerisinde konuşmasını tamamladı.

Gece, dünyaca ünlü piyanistimiz Tuluyhan Uğurlu'nun "Geleceğe Yolculuk" temalı konseriyle devam etti.

Okyanus Genel Müdürü Lokman Demiray’ın konser sonunda Tuluyhan Uğurlu’ya teşekkür çiçeğini takdim etmesiyle gece sona erdi.


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
23 Ocak 2016, Cumartesi 22:14
Okunma
:
5.021 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Mehmet Özel / 29 Şubat 2016, Pazartesi 15:31
Gerçekten muhteşem bir konserdi.Okyanus Kolejine teşekkür eder im ve bu gibi organizasyonların devamını temenni ederim.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları